Wie zijn wij
Toen en nu
Jaren geleden startte Biologisch Natuurvlees / Natuurlijk Beheer met het inzetten van gescheperde kuddes, om daarmee op een verantwoorde manier terreinen te onderhouden. (Voor wie toevallig niet weet wat gescheperde kuddes zijn; dat zijn groepen schapen die beheerd worden door schaapherders.) De ervaring die werd opgedaan met het beheer d.m.v. begrazing van natuurterreinen leidde in 2007 tot een verbreding van ons werkterrein. Naast begrazing, ging Natuurlijk Beheer zich toeleggen op deskundige & onafhankelijke advisering op het gebied van terreinbeheer. En niet alleen het werkterrein verbreedde zich. Ook onze veestapel breidde zich gestaag uit. Inspelend op de uiteenlopende onderhoudsbehoeften van de natuurgebieden bleek al snel dat je voor een diversiteit in terreinen eigenlijk ook verschillende typen grazers nodig had. En zo kwamen er naast de Schoonebeeker Heideschapen ook Schotse Hooglanders en Black Angus runderen! En omdat je er met zoveel dieren niet aan ontkomt om af en toe te moeten slachten, volgde al snel de webshop Biologisch Natuurvlees waar het natuurvlees van de boventallige dieren wordt verkocht.
Veranderingen bij ons bedrijf
U merkt er als klant weinig van, maar er zijn kortgeleden toch een aantal veranderingen geweest bij Biologisch Natuurvlees. Hoiting, de oprichter had al eerder een flinke stap terug gedaan en de dagelijkse gang van zaken in handen gegeven van Durk Oost en Dirk de Bruin.
Nu 1,5 jaar later wil ook Durk Oost graag wat gas terugnemen. Daarmee is de tijd rijp voor Dirk de Bruin om het stokje volledig over te pakken.
Samen met een nieuwe partner Bernie de Weerd is hij voortaan eigenaar van Zorg & Natuur Vof, en vormt dit duo de drijvende kracht achter de webshop.
Een nadere kennismaking
Dirk de Bruin
Energie, werklust en sociaal bewogen
Een bonk tomeloze energie en werklust met een groot sociaal bewogen hart. Geboren in 1983 in de bloesemrijke Betuwe, onder de rook van Tiel. Zijn wieg (en dat van 4 broers en 6 zussen) stond in het oudste dorp van Nederland: Wadenoijen. Nummertje 9 is Dirk in dit grote arbeidersgezin. En dat betekent al heel jong aanpakken! Met veel hongerige monden en niet veel geld moet je vooral heel praktisch zijn.
Bernie de Weerd
Liefde voor dier en natuur
Bernie’s wieg staat in Assen, waar hij in 1980 geboren wordt. Zijn ouders hebben een boerderij en Bernie groeit op tussen de dieren. De boerderij van de familie de Weerd is echter geen groot veeteelt bedrijf, maar een woon/ hobbyboerderij, waar het gezin een kudde Limousine koeien en een aantal paarden houdt. Bernie’s moeder is horecaondernemer in de binnenstad van Assen en zijn vader werkt in de verzekeringswereld. Dat betekent een druk leven voor de familie, en kleine Bernie wordt al heel jong aangemoedigd om te helpen bij het verzorgen van de beesten.
Bernie’s liefde voor dier en natuur wordt er met de paplepel ingegoten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn ambities al snel die kant op wijzen
Zorg & Natuur slaan handen ineen
Samenwerking met Stichting Phusis
Onze activiteiten lenen zich heel goed voor een stukje werkgelegenheid voor mensen met een beperking. Daartoe hebben wij de handen ineen geslagen met Stichting Phusis. Deze stichting geeft mensen, die om diverse redenen zijn vastgelopen, precies wat ze nodig hebben; Namelijk een veilige plek om te wonen en te werken, met perspectief voor de toekomst. Dat is een flinke stap voorbij ‘gewone’ dagbesteding. Bij Stichting Phusis krijgen zowel medewerkers als bewoners alle kans om daadwerkelijk van waarde te zijn voor de samenleving. Onze medewerkers en bewoners van Phusis gaan voortaan samen het veld in om de dieren te verzorgen en de terreinen te onderhouden. Zo leren zij vaardigheden van elkaar en krijgt het vak van natuurbeheerder een extra lading. Ook bij het thuisbezorgen en verwerken van de bestellingen worden de bewoners vol ingezet. Het is een onconventionele samenwerking, maar voor alle partijen een win win situatie. De mensen die gefaciliteerd worden door Phusis hebben zinvol werk, zonder de druk vanuit onze prestatiemaatschappij. Zij staan daardoor stevig met beide benen op de grond en midden in de samenleving.