Bernie de Weerd

blad icoon rechts

Opgegroeid tussen de dieren

Bernie’s wieg staat in Assen, waar hij in 1980 geboren wordt. Zijn ouders hebben een boerderij en Bernie groeit op tussen de dieren. De boerderij van de familie de Weerd is echter geen groot veeteelt bedrijf, maar een woon/ hobbyboerderij, waar het gezin een kudde Limousine koeien en een aantal paarden houdt. Bernie’s moeder is horecaondernemer in de binnenstad van Assen en zijn vader werkt in de verzekeringswereld. Dat betekent een druk leven voor de familie, en kleine Bernie wordt al heel jong aangemoedigd om te helpen bij het verzorgen van de beesten.

Liefde voor dier & natuur

Bernie’s liefde voor dier en natuur wordt er met de paplepel ingegoten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn ambities al snel die kant op wijzen. Hij rond op zijn 23e zijn AOV/middenstandsdiploma af bij de opleiding veehouderij/natuurbeheer van de middelbare Landbouwschool in Groningen en vervolgens is het een kwestie van een leuke job zien te vinden. Dat lukt hem gedeeltelijk. Bernie kan parttime als oproepkracht aan de slag bij Staatsbosbeheer. De overige dagen werkt hij bij een berging- en taxi/garagebedrijf en op de boerderij van zijn ouders.

Een nieuwe kans doet zich voor wanneer hij bij een loonbedrijf aan de slag kan. Dit bedrijf is gespecialiseerd in loonwerk rond de veehouderij. Bernie mag alle facetten van het bedrijf doorlopen, van planner tot vertegenwoordiger en natuurlijk ook het werk met de machines in het veld. Hij woont inmiddels zelf op de boerderij, samen met vriendin Karin, dochter Rosanne en zoon Marius. Het is een goed bestaan, maar hij blijft verlangen naar een intensiever contact met mens, dier en natuur.

Samenwerking Zorg & Natuur

Die mogelijkheid om daar meer mee te doen ligt ineens voor het grijpen wanneer hij in contact komt met Dirk de Bruin en Stichting Phusis. Aan de ene kant is daar Bernie’s ervaring in natuurbeheer en veehouderij. En aan de andere kant heb je Dirk, die zijn werk in de zorg combineert met het dagelijks reilen en zeilen van een begrazingsbedrijf met een Webshop in Natuurvlees. 

Een fantastische combinatie, die een diversiteit aan uitdagingen met zich meebrengt. Zeker nu een van de andere partners graag een stapje terug wil zetten. Bernie’s talenten komen dus als geroepen en alle partijen zijn er snel uit. Een nieuwe samenwerking onder de naam Zorg & Natuur Vof is geboren.

Scroll naar boven