Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Biologisch wild rundvlees

Het heerlijke vlees van onze Angus en Hooglander runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden.  Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Biologisch wild rundvlees uit de Nederlandse natuur

Angus, Hooglander en Limousin runderen

De black Angus heeft een goedmoedig karakter en grappig genoeg geen hoorns. De naam Black Angus is eigenlijk een tikje misleidend, want ze komen ook voor in een prachtige cognac kleur. De Schotse Hooglander kent drie kleurvarianten: roodbruin, blond en zwart. Hun isolerende vacht bestaat uit twee lagen; een donsachtige ondervacht en een lange golvende buitenvacht. Ze zijn daarmee prima beschermd tegen de kou. Dat geeft al aan dat de Schotse Hooglander net als de Black Angus een zelfredzaam ras is. Het heerlijke vlees wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden.  Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Wij werken ook samen met ‘Het Drents Landschap’.  Zij hebben ook een eigen veestapel van o.a. Heideschapen, Hooglanders en Limousin-runderen. Deze dieren worden ingezet om de heide- en graslandgebieden te begrazen. Om overbegrazing te voorkomen mag de veestapel niet te groot worden. Er vindt daarom jaarlijks een selectie plaats. Geprobeerd wordt om deze grazers elders in te zetten. Dat lukt echter lang niet altijd. Omdat de Limousin runderen van het Drents Landschap volledig biologisch worden gehouden, volgens dezelfde standaarden die wij hanteren, nemen wij af en toe zo’n boventallig dier van ze af. Dat betekent dat wij voortaan ook biologisch natuurvlees van het Limousin-rund voeren. 

Biologisch natuurvlees, een gezonde keuze

  • Ons vlees van de Black Angus en Schotse Hooglander is biologisch gecertificeerd
  • Het is dus niet genetisch gemanipuleerd
  • Wij gebruiken geen antibiotica
  • Wij gebruiken geen groeihormonen
  • Onze dieren verblijven het jaar rond op onbemeste natuurlandschappen
  • Het is grasgevoerd natuurvlees en daardoor rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega 3 vetzuren
  • Het Angus en Hooglander natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
  • Ons biologisch natuurvlees bevat geen e-nummers, gluten of kleurzout

Smaakvol vlees uit de natuur

  • Ons biologische natuurvlees is mals, sappig en bijzonder lekker.
  • Dankzij de marmering blijft de smaak goed behouden tijdens het bereiden
  • Ons natuurvlees is een exclusief Nederlands product; het betreft namelijk wild biologisch rundvlees
  • Dankzij het grazen in natuurlandschap hebben onze dieren een gevarieerd dieet van wilde grassen en kruiden. Dat proef je.
Biologisch Natuurvlees.nl. Grasgevoerd vlees, Biologisch Keurmerk

Kleine footprint; duurzaam & milieubewust

  • Nederlands natuurproduct
  • Biologisch gecertificeerd
  • U neemt rechtstreeks af bij ons begrazingsbedrijf; Natuurlijk Beheer.
  • Wij streven ernaar om het complete dier te benutten. Er wordt geen vlees weggegooid.

Dierenwelzijn

  • Wij gebruiken geen landbouwgrond voor onze dieren en wij houden ze niet voor melk of vleesproductie. Onze grazers hebben namelijk een taak: biodiversiteit creëren dmv begrazing van natuurgebieden!
  • Onze runderen grazen het jaar rond in Nederlandse natuurgebieden
  • Bij schaarste worden onze dieren bijgevoerd met biologisch kruidenhooi of kuilgras. (Wij laten ze niet verhongeren!)
  • Onze koeien zijn zogenaamde zoogkoeien; de kafjes groeien in alle rust op bij de moeder
  • zelfredzaam ras met natuurlijke geboortes dankzij kleine kalfjes (dus geen keizersneden)
  • De runderen leven in natuurlijke sociale kuddes

Herkomst & Traceerbaarheid

  • Onze runderen zijn geboren en opgegroeid en worden uiteindelijk ook verwerkt in Nederland (4xNL).
  • Ons biologische natuurvlees is voorzien van herkomstgarantie en Skal certificering.
  • Onze klanten kunnen via de code op de verpakking alle herkomst informatie verkrijgen.