Grasgevoerd Rundvlees

blad icoon rechts

Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen

Het grasgevoerd rundvlees van Zorg & Natuur is afkomstig van eigen kuddes Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, Schotse Hooglanders en Limousin runderen. De runderen grazen in alle vrijheid in diverse Nederlandse natuurgebieden. 

De Angus en Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien). Dit zorgt voor minder stress. En stress bij dieren is een echte no-go voor lekker vlees.

De runderen zijn in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Biefstuk uit het Beef and Steak pakket voor Grillheden en steaklovers

Onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd onder nummer 102964.

100% Natuurvlees

Onze runderen zijn volledig grasgevoerd en hebben een biologische herkomst. Onze runderen zijn bij SKAL en IKB gecertificeerd. Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. Ons vlees is echter nog niet biologisch. Hiervoor geldt vanzelfsprekend een productieweg die van begin tot eind zo is. Achter de schermen zijn wij deze omschakeling nog aan het maken. Wat niet is, gaat nog komen! Desondanks kunnen wij ons grasgevoerd rundvlees wel met recht 100% natuurvlees noemen.

grasgevoerd rundvlees = puur rundvlees

Een pure smaakbeleving

Het heerlijke vlees van Angus en Hooglander runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en zijn favoriet bij vele chef-koks.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van soortgenoten die met krachtvoer zijn gemest. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Kies dus juist voor grasgevoerd rundvlees en proef hoe puur rundvlees hoort te smaken!

Bekijk ons assortiment grasgevoerd rundvlees

Scroll naar boven