Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden
Uit natuurgebieden in Nederland

Eerlijk vlees uit de natuur!

Bij Zorg & Natuur kunt u natuurvlees van onze eigen kuddes bestellen. Wat ooit begonnen is als natuurbeheer is uitgegroeid tot een uitgebreide webshop met verrassende producten van onder andere Black Angus runderen, Schoonebeeker Heideschapen en Veluws wild.

Bezorging

Of zelf afhalen

SKAL certificaat

Van onze runderen

Pegels sparen

Voor korting

Rundvlees

Uit eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Limousin runderen. Volledig grasgevoerd en op vrije voet grazend diverse Nederlandse natuurgebieden.

Lamsvlees

Het schapenvlees van onze Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees. De gescheperde kuddes grazen in verschillende natuurgebieden zoals het Fochteloërveen en Almere.

Wild

Een Nederlands natuurproduct afkomstig van wilde dieren die in vrijheid hebben geleefd op de Veluwe. Bijzondere en smakelijke stukjes uit de groene schatkamer van Nederland!

Scharrelvarken

Een krulstaart, onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. Maak kennis met het heerlijke vlees van Veluwse Landvarkens!

Haantjes en Leghennen

Een divers aanbod kippenvlees met onder andere kip van biologische pluimveehouderij De Lankerenhof en 5-sterren Oranjehoen scharrelkippen van Leenders. Want een gezonde kip is een lekkere kip.

Vleespakketten

Vleespakket bestellen voor bijvoorbeeld een barbecue of om cadeau te geven? Wij hebben er alvast een aantal favorieten samengesteld voor jullie.

Of je gedroogde worst lust!? Bekijk ze allemaal!

Gemaakt door mensen met een beperking. Daartoe hebben wij de handen ineen geslagen met Stichting Phusis

Populaire Producten

Wat onze klanten zeggen

5/5
Afgezien van de smaak is de herkomst voor ons net zo belangrijk. Weten wat je eet, en genieten van een stuk vlees wat een dierlijk bestaan heeft gehad.
Marcel

Deze maand in de aanbieding

Wij hebben iedere maand nieuwe producten in de aanbieding

5/5
Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat de dieren een heel mooi leven hebben gehad en dat er goed voor ze wordt gezorgd. Ook de manier van slachten gaat niet op de manier waarop de meeste dieren voor consumptie worden geslacht.
Karin Meijer
cusrev

Natuurvlees van 100% grasgevoerde runderen

Natuurlijke sociale kuddes

Onze Schotse Hooglander en Black Angus runderen leven in natuurlijke sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. 

Alle kalfjes die bij ons geboren worden, groeien op bij de moeder. De vrouwelijke dieren blijven in de koeiengroep wanneer ze volwassen zijn. Maar de stiertjes verlaten normaal gesproken de kudde wanneer ze oud genoeg zijn en hun moeder opnieuw drachtig is. Zij voegen zich dan bij een stierengroep.

RUNDVLEES uit de NEDERLANDSE natuur

Met zoveel runderen ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. 

We slachten bij de zelfslachtende meesterslagerij Ter Weele in Oenen. We brengen de dieren daar zelf in eigen trailer met zo min mogelijk stress en door minimale reisafstand, met zo min mogelijk reistijd. Het hoogwaardige natuurvlees van deze dieren is in onze webshop verkrijgbaar. Gezond, eerlijk en smaakvol vlees, zonder kunstmatige toevoegingen!

Kies voor vergeten vlees

Van kop tot staart koken met vergeten vlees

Bij verspilling van vlees wordt tegenwoordig steeds vaker een vraagteken gezet. Van kop tot staart eten is terug van weggeweest! Er zit tenslotte veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk. Wij pleiten graag voor een hernieuwde kennismaking met vergeten vlees.

Lees hier meer

Onze Partners:
logo stichting phusis
logo slagerij Ter Weele
kwaliteiswaarborg zorgboerderijen
Walnoot & Wilg logo
Logo Veluws Land
Scroll naar boven