Schotse Hooglanders van Zorg & Natuur
Uit natuurgebieden in Nederland

Biologisch vlees uit de natuur!

In deze webshop vind U het natuurvlees van onze eigen dieren; de runderen en schapen van Stichting natuurlijke begrazers.

Bezorging

of zelf afhalen

SKAL certificaat

voor onze Runderen

Pegels sparen

Voor korting

Rundvlees

Uit eigen kuddes van Schotse Hooglanders, Aberdeen Angus en Limousin runderen, die grazen in natuurgebieden in Nederland. SKAL gecertificeerd. BIOLOGISCH

Lamsvlees

Het schapenvlees van onze Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees. De gescheperde kuddes grazen in verschillende natuurgebieden zoals het Fochteloërveen en Almere.

Wild

Een Nederlands natuurproduct afkomstig van wilde dieren die in vrijheid leven op de Veluwe.

Scharrelvarken

Vlees van biologische varkens die onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.

Haantjes en Leghennen

Wij verkopen scharrelvlees van het kippenras “Les Bleues” Dit is een oud ras dat weliswaar minder eieren legt dan een echte legkip, maar wel redelijk wat vlees ontwikkeld.

Vleespakketten

De webshop heeft een breed assortiment zorgvuldig samengestelde pakketten.

Bekijk ons assortiment gedroogde worsten

Gemaakt door mensen met een beperking. Daartoe hebben wij de handen ineen geslagen met Stichting Phusis

Populaire Producten

Wat onze klanten zeggen

5/5
Afgezien van de smaak is de herkomst voor ons net zo belangrijk. Weten wat je eet, en genieten van een stuk vlees wat een dierlijk bestaan heeft gehad.
Marcel

Deze maand in de aanbieding

Wij hebben iedere maand nieuwe producten in de aanbieding

5/5
Wat ik het allerbelangrijkste vind is dat de dieren een heel mooi leven hebben gehad en dat er goed voor ze wordt gezorgd. Ook de manier van slachten gaat niet op de manier waarop de meeste dieren voor consumptie worden geslacht.
Karin Meijer
cusrev

Rundvlees uit Natuurgebieden in Nederland

Natuurlijke sociale kuddes

Onze Schotse Hooglander en Black Angus runderen leven in natuurlijke sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Alle kalfjes die bij ons geboren worden, groeien op bij de moeder. De vrouwelijke dieren blijven in de koeiengroep wanneer ze volwassen zijn. Maar de stiertjes verlaten normaal gesproken de kudde wanneer ze oud genoeg zijn en hun moeder opnieuw drachtig is. Zij voegen zich dan bij een stierengroep.

Biologisch vlees uit de natuur ?

Met zoveel runderen ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. We slachten bij de zelfslachtende meesterslagerij Ter Weele in Oenen. We brengen de dieren daar zelf in eigen trailer met zo min mogelijk stress en door minimale reisafstand, met zo min mogelijk reistijd. Het hoogwaardige biologische natuurvlees van deze dieren is in onze webshop verkrijgbaar. Gezond, eerlijk en smaakvol vlees, zonder kunstmatige toevoegingen!

Kies voor vergeten vlees

Van kop tot staart koken met vergeten vlees

Bij verspilling van vlees wordt tegenwoordig steeds vaker een vraagteken gezet. Er zit tenslotte veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk! Wij pleiten graag voor een hernieuwde kennismaking met vergeten vlees.

Lees hier meer

Onze Partners:
logo stichting phusis
logo slagerij Ter Weele
kwaliteiswaarborg zorgboerderijen
Walnoot & Wilg logo
Logo Veluws Land
Scroll naar top