Scharrelvarken

blad icoon rechts

Varkensvlees van hoge kwaliteit

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. 

Uiteraard is het voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart naar een partner. Zo’n scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: optimaal dierenwelzijn, duurzame werkwijze, kleinschalig bedrijf en een hoge kwaliteitsstandaard.

Recept varkensrollade met pruimensaus
Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken

biggen mét een krulstaart

Maak kennis met het Veluws Landvarken

Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die zijn Veluwse Landvarkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen. Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Scharrelvarkensvlees van het Veluws landvarken
stressvrije varkens

Uitzonderlijke malsheid en smaak

De varkens hebben onbeperkt de mogelijkheid om buiten in de grond te wroeten, in de wei te luieren of in de modder te rollen. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Veluws Landvarken is rechtstreeks te bestellen via de webshop van Zorg & Natuur. U kunt het tezamen met onze andere producten bestellen en op de gewenste dag, diepgevroren, thuis laten bezorgen.

biologisch scharrelvarken online bestellen bij zorgnatuur.nl

Bekijk onze producten van het scharrelvarken

Scroll naar boven