Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Bavette, vinkenlap van grasgevoerd natuurrund, 200 gram

(10 klantbeoordelingen)

5,85 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

200 gr sappig mals vlees met een rijke smaak, gesneden van de vang. Een delicatesse in Frankrijk, maar bij ons (nog) vergeten vlees.
Grasgevoerd vlees zonder e-nummers en antibiotica vrij.

Een van onze bestsellers!
Ingrediënten; 100% grasgevoerd rundvlees
Kiloprijs: € 29,25

Grasgevoerde bavette online bestellen op zorgnatuur.nlBavette, de flanchet, halve maan, flanksteak, of vinkenlap

Bavette ofwel flank steak. Het wordt bij ons veel verkocht en is vergelijkbaar met biefstuk met een volle smaak. De bavette komt uit de vang van de koe. Dit is het buikdeel. Het is stevig vlees met een grove structuur en lange duidelijke zichtbare vezels!

Populair vanwege de stevige volle smaak.

De bavette is eigenlijk al aan de vergetelheid onttrokken. Het stuk vlees wint razendsnel aan populariteit en dat is niet zo vreemd. Bavette wordt verkregen uit de ‘vang’ of vanglap, aan de onderzijde van het rund. Het is een lang, plat stuk vlees met een dieprode kleur. Het vlees vertoont een mooie vetdooradering en heeft een lange grove draad.

Van Kop tot Staart koken

Bavette heeft flink moeten werken, daarom is het iets steviger van structuur en heel smaakvol. Een goede rijping is wel belangrijk om ten volle te kunnen genieten van dit heerlijke vlees. Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment

Bereidingstip

De bavette heeft zo ontzettend veel smaak dat je er maar weinig mee hoeft te doen om indruk te maken. In Frankrijk hebben ze dat heel goed begrepen. De bavette is daar enorm populair en wordt als steak vaak heel eenvoudig geserveerd met verse frites en sjalotjes. Kort (medium rare) bakken, dun tegendraads snijden en smullen maar. Bekijk hier meer van Kop tot staart recepten

Wist u dit over ons grasgevoerde Natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

  • Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Gewicht0.200 kg
Ingrediënten

100% grasgevoerd rundvlees

10 beoordelingen voor Bavette, vinkenlap van grasgevoerd natuurrund, 200 gram

  1. Corine (geverifieerde eigenaar)

    Echt ontzettend lekker vlees met een interessante structuur. Ik vind het smaakvoller dan biefstuk! Prima service ook, snelle en probleemloze levering.

  2. c hartman (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    toch wat taaier vlees maar wel lekker

    • Natuurvlees

      Bavette is malser en sappiger als groot stuk op de BBQ, we snappen de jullie reactie.

  3. S.N. H. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk mals en goede smaak.

  4. sascha van der starp (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    heerlijk van smaak

  5. Rob S. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Mooi stukje ‘ vergeten’ vlees

  6. Corine (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Top!

  7. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk en eerlijk!

  8. Frans van den Berg (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Nog niet gegeten

  9. nina (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    mijn favoriet

  10. Ar Nassiri (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed

Een beoordeling toevoegen

Bezorgen of zelf ophalen

Tijdelijke aanpassing standaard bezorgmethode Food boxen in verband met het coronavirus.

Vanaf vandaag, maandag 16 maart, wijzigt de standaard bezorgmethode om contact tussen mensen te minimaliseren. Bij aankomst belt de chauffeur aan, zoals gebruikelijk, en zet de Food box geopend voor de deur neer. De chauffeur neemt vervolgens minimaal 1,5 m afstand en vraagt aan de ontvanger om zelf de inhoud uit de Food box te halen. Bij bezorging bij de buren geldt dezelfde bezorgmethode. Indien na het aanbellen sprake is van geen gehoor, zal de chauffeur direct telefonisch contact opnemen met de ontvanger, voordat de Food box bij de buren zal worden aangeboden.

Bezorging

Wij maken gebruik van de speciale Foodservice van  PostNL, waarbij het vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw vlees bezorgen.

Kosten

€ 12,50 tot € 50,00 incl. BTW
€ 8,95 tot € 150,00 incl. BTW
Bestellingen boven de € 150 bezorgen wij gratis!

Wij bezorgen op dinsdag en donderdag. U kunt zelf de bezorgdag kiezen. PostNL stuurt op de ochtend van de levering een Track & Trace code met tijdsindicatie.

* Vanwege de reistijd en de hoge kosten zijn de Wadden eilanden van bezorging uitgesloten.

Afhaallocaties

In verband met het Corona-virus, vooralsnog alleen op afspraak open.

Zorg & Natuur
Amelte 24
9404 EL Assen
di, woe en za geopend van 10:00 tot 16:00 en vrijdag tussen 17:00 en 19:00 uur.

Concept Store De Grietman, Zorg & Natuur
Brink 3-5
8431 lD Oosterwolde
ma t/m zat 10:00 tot 16:00 uur

Zorgkwekerij Weet hoe je leeft!
Linnaeusweg 15
1331 AA Almere
di t/m za 09:30-16:00 uur
ma 13:00-16:00 uur
zondag gesloten.

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Scroll naar top