Bavette, vinkenlap van Angus of Hooglander

(9 klantbeoordelingen)

4,73 incl. BTW

200 gr sappig mals vlees met een rijke smaak, gesneden van de vang. Een delicatesse in Frankrijk, maar bij ons (nog) vergeten vlees.
Grasgevoerd vlees zonder e-nummers en antibiotica vrij.

Een van onze bestsellers!
Kiloprijs: € 23,65

Op voorraad

Beschrijving

Grasgevoerde bavette online bestellen op zorgnatuur.nlBavette, de flanchet, halve maan, flanksteak, vinkenlap van Black Angus

Bavette ofwel flank steak. Het wordt bij ons veel verkocht en is vergelijkbaar met biefstuk met een volle smaak. De bavette komt uit de vang van de koe. Dit is het buikdeel. Het is stevig vlees met een grove structuur en lange duidelijke zichtbare vezels!

Populair vanwege de stevige volle smaak.

De bavette is eigenlijk al aan de vergetelheid onttrokken. Het stuk vlees wint razendsnel aan populariteit en dat is niet zo vreemd. Bavette wordt verkregen uit de ‘vang’ of vanglap, aan de onderzijde van het rund. Het is een lang, plat stuk vlees met een dieprode kleur. Het vlees vertoont een mooie vetdooradering en heeft een lange grove draad.

Van Kop tot Staart koken

Bavette heeft flink moeten werken, daarom is het iets steviger van structuur en heel smaakvol. Een goede rijping is wel belangrijk om ten volle te kunnen genieten van dit heerlijke vlees. Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment

Bereidingstip

De bavette heeft zo ontzettend veel smaak dat je er maar weinig mee hoeft te doen om indruk te maken. In Frankrijk hebben ze dat heel goed begrepen. De bavette is daar enorm populair en wordt als steak vaak heel eenvoudig geserveerd met verse frites en sjalotjes. Kort (medium rare) bakken, dun tegendraads snijden en smullen maar. Bekijk hier meer van Kop tot staart recepten

Wist u dit over ons Biologisch Natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

Uw bestelling wordt door ons meerdere keren per week, op afspraak, met eigen vriesauto’s bezorgd.

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheidt Natuurvlees BV zich van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

U kunt uw bestelling ook zelf afhalen bij:

Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen
Elke dag geopend van 09:00 tot 17:00

Winkel de Grietman
brink 3-5
8431 lD Oosterwolde
ma t/m zat 10:00 tot 16:00 uur

Zorgkwekerij Weet hoe je leeft!
Linnaeusweg 15
1331 AA Almere
di t/m za 09:30-16:00 uur
ma 13:00-16:00 uur, zondag gesloten

Extra informatie

Gewicht 0.2 kg

9 beoordelingen voor Bavette, vinkenlap van Angus of Hooglander

  1. Corine

    Echt ontzettend lekker vlees met een interessante structuur. Ik vind het smaakvoller dan biefstuk! Prima service ook, snelle en probleemloze levering.

  2. c hartman

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    toch wat taaier vlees maar wel lekker

    • Natuurvlees

      Bavette is malser en sappiger als groot stuk op de BBQ, we snappen de jullie reactie.

  3. S.N. H.

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk mals en goede smaak.

  4. sascha van der starp

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    heerlijk van smaak

  5. Rob S.

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Mooi stukje ‘ vergeten’ vlees

  6. Corine

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Top!

  7. Anoniem

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Heerlijk en eerlijk!

  8. Frans van den Berg

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Nog niet gegeten

  9. nina

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    mijn favoriet

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *