Biologische rundernier van Angus of Hooglander

(1 klantbeoordeling)

12,20 incl. BTW

600-800 gram biologische nier van het rund.

Kiloprijs: € 12,20

Op voorraad

Beschrijving

Biologische nier van Angus of Schotse Hooglander runderen

Orgaanvlees is bezig met een voorzichtige comeback. Al zien wij in Nederland de rundernier nog vooral als een lekkernij voor je kat of hond, niertjes zijn echter ook voor de mens heel prima te eten…. Mits je ze heel goed spoelt! Laat de rundernier daarom minstens een hele nacht weken in ruim water met een schep zout en een flinke scheut azijn. De kleur van de nier zal daardoor wat bleker en grijzig worden. Spoel de rundernier vervolgens met heel veel water en laat hem desnoods nog een uurtje in koud water liggen. Dep het vlees droog en verwijder het witte niervet dat nog aanwezig is. Nu is je vlees klaar om bereiden.

Bereidingstip

Je kunt het heel eenvoudig een paar minuutjes rosé bakken op een matig vuur, maar het is ook heel geschikt voor een ragout of steak and kidney-pie. Je zult verrast zijn door de smaak en als bonus is het ook nog eens heel gezond. Nieren zitten namelijk bomvol ijzer!

Rundernier valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

Stichting Natuurlijke begrazers pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.

Wist u dit over ons Biologisch Natuurvlees?

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Wij laten het rundvlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

Uw bestelling wordt door ons meerdere keren per week, op afspraak bezorgd.

U kunt uw bestelling ook zelf afhalen bij:

Duurzaamheidscentrum Assen
Bosrand 2
9401 SL Assen
Elke dag geopend van 09:00 tot 17:00

Winkel de Grietman
brink 3-5
8431 lD Oosterwolde
ma t/m zat 10:00 tot 16:00 uur

Zorgkwekerij Weet hoe je leeft!
Linnaeusweg 15
1331 AA Almere
di t/m za 09:30-16:00 uur
ma 13:00-16:00 uur, zondag gesloten

Extra informatie

Gewicht 0.700 kg

1 beoordeling voor Biologische rundernier van Angus of Hooglander

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews Plugin
  1. Rob S.

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Bijzonder smakelijk

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *