Longhaas, onglet, hanging tender of butchers’ steak

(1 klantbeoordeling)

5,59 incl. BTW

200 gram  heerlijk mals, sappig en smaakvol rundvlees.

Kiloprijs: 27,95

Op voorraad

Beschrijving

Longhaas van biologisch rund

200 gram onglet, hanging tender of butchers’ steak

De longhaas is de middenrifspier en bevindt zich in de borstkas vlakbij de ossenhaas en de longen. Dit verklaart direct de herkomst van de naam. Het is een plat, langwerpig stuk vlees met een prachtige dooradering en een lange grove draad (net als de bavette). De harde zeen in het midden van de longhaas moet wel even weggesneden worden. En als werkvlees heeft het zeker baat bij een goede rijping. Maar dan heb je ook een heerlijk mals, sappig en smaakvol stuk vlees op je bord.

Bereidingswijze

Longhaas snijd je het beste dwars op de draad. Je bakt het als biefstuk, even kort rondom in de roomboter, maar is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor grill of barbecue. Fijngesneden als steak tartaar is het ook verrukkelijk. Rood of rosé is de longhaas het lekkerst. Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!

Van Kop tot Staart

In Frankrijk is ‘onglet’ een dure delicatesse die op de kaart van praktisch iedere sjieke bistrot is te vinden. Gelukkig wint de longhaas ook in Nederland aan populariteit. Bekijk hier meer van Kop tot Staart Producten

Puur Biologisch gecertificeerd vlees zonder kunstmatige toevoegingen

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
    In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt. Lees meer over het rijpen van het vlees op onze informatiepagina
  • Onze runderen groeien op in Natuurgebieden in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheidt Stichting Natuurlijke Begrazers zich van andere aanbieders. Wij houden de dieren namelijk niet voor de vleesproductie. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

 

Extra informatie

Gewicht 0.200 kg

1 beoordeling voor Longhaas, onglet, hanging tender of butchers’ steak

5 sterren
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
Powered by Customer Reviews Plugin
  1. Ar Nassiri (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Goed

Een beoordeling toevoegen