Schenkel met been van grasgevoerd natuurrund

5,45 incl. BTW

300 gram zeer smaakvol stoofvlees met been en merg, gesneden van het bovenbeen.

Kiloprijs 18,18

Beschikbaarheid: Op voorraad

Runderschenkel met been

300 gram zeer smaakvol stoofvlees met been en merg, gesneden van het bovenbeen

Van kok tot staart koken met de Biologische runderschenkel van Biologisch NatuurvleesRunderschenkel komt van het bovenbeen van de koe. De plakken zijn ovaal van vorm met een duidelijk zichtbaar bot. Het zit boordevol fantastische smaakmakers zoals been, merg, zenen en vlees. Dat maakt het bij uitstek geschikt om een krachtige bouillon van te trekken. Schenkel is werkvlees en heeft daardoor een stevig structuur. Het is mooi stoofvlees dat wel een paar uur nodig heeft om lekker zacht te worden. De beloning is een heerlijke volle en intense smaak. In Italië vindt je runderschenkel bijvoorbeeld terug in de ossobuco. Terwijl Jamie Oliver er een geweldig Mexicaans recept met chili voor heeft geschreven. Dit geeft wel aan dat je alle kanten op kunt met runderschenkel.

Van Kop tot Staart koken

Schenkel is een klassiek stuk vlees dat vroeger veel gebruikt werd als basis voor Soep. Als vlees gerecht moet zeker 2,5 a 3 uur stoven om het bindweefsel af te breken en de volle smaak tot zijn recht te laten komen. Bekijk hier meer Producten uit ons van Kop tot Staart assortiment

Bereidingstip

Bekijk hier een recept Mexicaanse chili uit Landleven Magazine van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor voor de schenkel uit ons biologisch natuurvleespakket. De botten van de schenkel geven het gerecht extra veel smaak. Hoe langer je deze chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt!

 

Ambachtelijke Vleesproducten, een gezonde keuze

  • Ons vlees van de Black Angus en Schotse Hooglander is biologisch gecertificeerd
  • Het is dus niet genetisch gemanipuleerd
  • Wij gebruiken geen antibiotica
  • Wij gebruiken geen groeihormonen
  • Onze dieren verblijven het jaar rond op onbemeste natuurlandschappen
  • Het is grasgevoerd natuurvlees en daardoor rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega 3 vetzuren
  • Het Angus natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
  • Wij bezorgen zelf in een vrieswagen onder gecontroleerde temperatuuromstandigheden, zodat het vlees zijn kwaliteit gegarandeerd blijft behouden.
  • Ons biologisch natuurvlees bevat geen e-nummers of kleurzout
Gewicht 0.300 kg
Scroll naar top