Sukadelappen van grasgevoerd rund
Sukadelappen worden gesneden uit de schouder van het rund. Een sukadelap is erg herkenbaar door het peesje dat door het vlees loopt. Dit peesje is dan ook waar sukadelappen zijn naam en smaak aan te danken heeft. Na bereiding lijkt het peesje op sukade (gekonfijt fruit). U kunt dit gewoon eten. Juist dit peesje zorgt voor de typische smaak en structuur.
Sukadelappen worden vaak als stoofvlees bereidt. Dit betekent lang stoven op een laag vuurtje of in de slowcooker voor heerlijk draadjesvlees dat uit elkaar valt in de pan. Vanwege het relatief hoge, gemarmerde vetgehalte is een sukadelap ook geschikt om als pulled beef te bereiden op de barbecue.
Sukade vlees van Zorg & Natuur
Het heerlijke vlees van onze Angus, Hooglander en Limousin runderen is 100% grasgevoerd rundvlees. Het vlees is qua dooradering minder vet dan vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker en gezonder! Dankzij het gevarieerde voedsel dat de kuddes zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden, heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven de dieren hebben.
Lees verder over de herkomst van ons vlees.
Sukadelappen bereiden
Er zijn verschillende gerechten waar sukadelappen uitstekend bij passen. Denk aan ouderwets draadjesvlees volgens oma’s recept, een Aziatische curry, een jachtschotel of juist Italiaans draadjesvlees. De keus is reuze, maar bij alle stoofgerechten geldt; lang stoven! Vaak is het de volgende dag nog lekkerder.
Sukadelappen bewaren en ontdooien
Zorg & Natuur levert dit vlees diepgevroren met een speciale foodservice bij u thuis. U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°. Het is aan te raden uw bestelling direct in uw vriezer te leggen, mocht u het niet spoedig willen bereiden.
Sukadelappen kunt u het beste in de koelkast ontdooien. Deze manier kost wat tijd, haal het vlees dus tijdig uit de diepvries. Vries ontdooit rundvlees niet opnieuw in.
In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kan ongeveer 3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
Altijd malse sucadelappen
Heerlijk voor stoofpotje
Sukade van de green egg. Heerlijk. Lekkere dik gesneden sukade.
Heerlijk vlees, handig verpakt en snel en zorgvuldig geleverd
Voortreffelijke kwaliteit