Productcode 1133 Categorie: Productsoort ,

Kippenlever

3,99

200 gr. Prijs per kilo 19,95
(125 klantbeoordelingen)

Kippenlever, gezond, ontzettend lekker en veelzijdig
Kippenlevertjes zijn niet alleen gezond, het bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees.

Bereidingstips:
Je kan lever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor heb je een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk!

Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen. Gouden stelregel bij het klaarmaken van kippenlevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Kippenlever, gezond, ontzettend lekker en veelzijdig

Kippenlevertjes zijn niet alleen gezond. Het is ook ontzettend lekker en veelzijdig vlees. Er is voor alle smaken wel een leuk recept te vinden. Je moet het gewoon een keer proberen!

Kippenlever online bestellen

Kippenlever bereiden

Gouden stelregel bij het klaarmaken van kippenlevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

  • Een gezond levertje van een kip die buiten heeft kunnen lopen en verantwoord voer heeft gegeten, bevat veel vitamine A, D en B alsmede verschillende mineralen waaronder koper en ijzer.
    Lever is daarmee een belangrijke aanvulling binnen een gebalanceerde voeding. Vitamine A is goed voor je gezichtsvermogen, een gezonde celdeling en je vruchtbaarheid. Terwijl de familie van vitamines B een zege zijn voor je hersenfunctie, concentratievermogen, humeur, immuunsysteem, spijsvertering en energielevel. Voor je skelet heb je vitamine D nodig, het bevordert de calciumopname in je botten. Ook je afweersysteem, ogen en organen zijn gebaat bij vitamine D. Koper en ijzer heb je juist weer nodig voor je schildklierfunctie.
  • Lever en levertraan zijn de een van de weinige bronnen waarin deze vitaminen in ruime hoeveelheden voorkomen. Je hoeft weinig van te eten om voldoende binnen te krijgen.
  • Degenen die redelijk bekend zijn met het functioneren van de lever zullen nu vragen: Maar een lever ontgift het lichaam, eet je dan niet de gifstoffen juist op? Het klopt inderdaad dat de lever ontgift, maar een gezonde lever houdt geen gifstoffen vast. En gezonde dieren hebben gezonde levers. Als een dier veel heeft kunnen bewegen (liefst buiten), gezonde voeding heeft gekregen en niet volgespoten is met antibiotica, heb je een gezond dier en dus een gezonde lever.

Zelf jus of leverpate maken?

Het is heel makkelijk met deze tips!

Helaas houdt niet iedereen van lever. Het is ook een ‘acquired taste’. Je kan lever verwerken in jus door ze mee te bakken en vervolgens te pureren met het braadvocht. Hierdoor heb je een dikke, krachtige jus. Met gebakken ui en een stukje vlees erbij is dat zeer smakelijk! Anders is het erg lekker om lever met wat ui en een appeltje langzaam te laten sudderen. Gouden stelregel bij het klaarmaken van kippenlevertjes is: nooit te snel of op een te hoog vuur bakken, dan wordt lever taai en droog.

Ook kun je prima zelf leverpate maken. Vaak is dit gezonder en voedzamer dan de paté die je in de winkel koopt. Dit is een combinatie van gekookte, gepureerde lever met een verhouding van 2 op 1 lever op boter. Dus 500 gram lever op 250 gram boter. Samen pureren, kruiden en zout naar smaak toevoegen en op laten stijven in de koelkast.

de-haantjes-mogen-samen-opgroeien-met-de-hennetjes

Waar komen de kippen en haantjes vandaan?

De haantjes en leghennen groeien op bij biologische pluimveehouderij ‘De Lankerenhof’. Bij de Lankerenhof willen ze graag weer de balans terugbrengen in de manier waarop er met kippen wordt omgegaan. Daarom hebben zij gekozen voor het kippenras ‘Les Bleues’. Dat is een oud ras dat weliswaar minder eieren legt dan een echte legkip, maar wel redelijk wat vlees ontwikkeld.

De haantjes worden hier dan ook niet als nutteloos gezien en mogen samen opgroeien met de hennetjes. De hennetjes en haantjes delen een grote ruime stal en hebben volop buitenruimte waar ze naar hartelust kunnen scharrelen. De hanen worden pas geslacht wanneer ze gaan puberen (na ongeveer dertien weken).

Er is momenteel nog geen regelgeving voor het vlees van de opfokhaantjes. Het keurmerk biologisch mag daarom nog niet gebruikt worden. Lees hier verder over “Les Bleues”

Gewicht 0,200 kg
Voedingswaarde
Kippenlever rauw per 100 gr
Energie 539/128 kJ/kcal
Vetten 5,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,7 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren 1,1 gram
Koolhydraten 1,0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 19,1 gram
Zout 0,106 gram

125 beoordelingen voor Kippenlever

4,9 Waardering
1-5 van 125 beoordelingen
  1. Heerlijk zacht en mals

  2. Lekker! En super service, Fijn dat er zoveel gezond vlees makkelijk te bestellen is met korte levertijd en mooie prijzen.

  3. Krachtbom, heerlijk!

  4. Lekkere kippenlevers voor het broodnodige orgaanvlees.

  5. Excellent quality and taste

Beoordeling toevoegen
Kippenlever Kippenlever
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven