Productcode 1206 Categorie:

Gepaneerde schnitzel (1 stuk)

5,39

200 gr. Prijs per kilo 26,95
(37 klantbeoordelingen)

Onze gepaneerde schnitzel wordt van de bil gesneden. Het is mager, mals vlees met een zachte smaak. Gepaneerde schnitzel is dun maar wordt vaak voor de bereiding nog extra plat geslagen. De aangebrachte paneerlaag maakt deze schnitzel extra lekker mals.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Gepaneerde schnitzel van scharrelvarken

Onze gepaneerde schnitzel wordt van de bil gesneden. Het is mager, mals vlees met een zachte smaak. Gepaneerde schnitzel is dun maar wordt vaak voor de bereiding nog extra plat geslagen. De aangebrachte paneerlaag maakt deze schnitzel extra lekker mals.

gepaneerde schnitzel, hoe bak of frituur je die het lekkerst?Hoe bakt u de lekkerste gepaneerde schnitzel?

  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en leg de gepaneerde schnitzel er in.
  • Bak de eerst een paar minuten op hoog vuur tot hij mooi bruin en krokant is.
  • Draai hem maar 1 x om, zo voorkom je dat het korstje snel kapot gaat.
  • Laat de schnitzel daarna op laag vuur nog even goed gaar worden.

 

Vlees van het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.

Scharrelvarken

Buiten spelen

Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Natuurlijke weerstand

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.

Eerlijk en gezond varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Gepaneerde schnitzel

TIP: gepaneerde schnitzel ontdooien

De traditionele methode

Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.

  • Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
  • Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
  • Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.

De snelle methode

Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen

  • Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
  • U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
  • Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
  • Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.

De snelste (maar zeker niet de beste) methode

Het vlees ontdooien in de magnetron

    • Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
    • Leg het vlees vervolgens op een bord
    • Gebruik de ontdooi-stand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
    • De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Gewicht 0,200 kg
Ingrediënten Tarwe, wortel, curcuma, foelie, gember, zout, koriander, nootmuskaat, paneermeel, paprika, peper
Voedingswaarde
Varkensschnitzel gepaneerd rauw per 100 gr
Energie 599/142 kJ/kcal
Vetten 2,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,1 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 8,1 gram
waarvan suikers 2,0 gram
Vezels 1,0 gram
Eiwitten 20,6 gram
Zout 0,417 gram

37 beoordelingen voor Gepaneerde schnitzel (1 stuk)

5,0 Waardering
1-5 van 37 beoordelingen
  1. perfecte schnitzel

  2. Vaste bestelling, erg lekker en mals!

  3. Vast product. Formaat vind ik aan de grote kant voor in de pan, ik halveer derhalve.

  4. Geen opmerkingen

  5. Net als in Duitsland / Oostenrijk

Beoordeling toevoegen
Gepaneerde schnitzel (1 stuk) Gepaneerde schnitzel (1 stuk)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven