Wild saucijzen van Veluws hert en zwijn

4,09 incl. BTW

Ingrediënten: hert en wild zwijn van de Veluwe, zout, peper, foelie, nootmuskaat en koriander, varkensdarm
Allergeen: foelie, nootmuskaat en koriander,

2x 100 gram
20,45/kg

Op voorraad

SKU: 1160 Categorieën: ,

Beschrijving

Deze wild saucijzen zijn gemaakt van niet te grof gemalen snippers van wild zwijn en hertenvlees. Het vlees van Veluws wild is donkerder van kleur en rijker van smaak dan ‘gewoon’ vlees. De worstjes zien er daarom donkerder uit dan u gewend bent.

Wij hebben de verhoudingen van hert (mager) en wild zwijn zo afgestemd dat de saucijsjes niet te vet nog te droog zijn. Het resultaat is een geslaagde combinatie van wildsmaken die z’n finishing touch krijgt door een subtiele kruidenmelange.

De lekkerste saucijzen verdienen de beste (voor)bereiding

Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.

  • Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Extra informatie

Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten

hert, wild zwijn, zout, peper, foelie, nootmuskaat, koriander, varkensdarm

Allergeen

foelie, nootmuskaat, koriander

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Wild saucijzen van Veluws hert en zwijn” te beoordelen