Veluws edelhert

Veluws wild is een van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Maar om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard.

Het vlees van ons Wilde Hertenvleespakket komt vanVeluws edelhert

Authentiek & gezond wildpakket

Het vlees uit ons Hertenvlees pakket van Veluws Edelhert is prachtig van kwaliteit. Deze dieren hebben een goed leven in de vrije natuur en zoeken zelf hun kostje bijeen in de Veluwse bossen. Hun dieet is daardoor enorm gevarieerd en dat proef je! De smaak van wild hertenvlees is rijk en kruidig, de kleur is prachtig donkerrood, de structuur fijn en de geur stevig. Je herkent het direct als vlees van dieren die echt geleefd hebben.

Vanzelfsprekend is de herkomst van het wild volledig traceerbaar en wordt het geschoten dier van kop tot staart gebruikt, zoals je van ons gewend bent.

Samenstelling: Onze ambachtelijke slager heeft de pakketten zodanig samengesteld dat je er voor twee personen minstens twaalf maaltijden mee kunt bereiden, dus goed voor zo’n 24 porties.

Is een heel pakket teveel voor je? bezoek dan onze wildpagina. We verkopen ook enkele stuks vlees en hanteren geen minimum bestelbedrag.

Zo maak je de lekkerste wildbiefstuk

Een edelhert heeft een milde wildsmaak en het vlees lijkt qua structuur op rundvlees. Als je een biefstuk kunt bereiden, kun je ook een fantastische hertenbiefstuk maken. Hierbij de belangrijkste handelingen op een rijtje, en blijf erbij want als je hem ‘rare’ lekker vind is hij zo klaar!

  • Haal het vlees dan ruim van tevoren uit de koelkast, ongeveer een halfuur.
  • Dep het vlees droog voor je gaat bakken.
  • Verhit een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur.
  • Doe 1 theelepel boter op elke hertenbiefstuk en leg de boterzijde naar beneden in een hete pan. Gebruik meer boter als je een jus wil maken.
  • Bak de hertenbiefstuk zonder peper en zout flink aan. Ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
  • Test op gaarheid door op het midden van een biefstuk te drukken, als je hem ‘rare’ wil moet hij goed meegeven als je erop drukt
  • Peper en zout pas toevoegen na het bakken. Peper kan namelijk verbranden tijdens het bakken,
  • Verpak in aluminiumfolie. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  • Laat rusten terwijl je de jus maakt.
Scroll naar boven