In de media

75 vleespakketten voor de voedselbank

Toen Dirk hoorde dat de voedselbank in Oosterwolde wel wat extra voedsel kan gebruiken doneerde hij 75 pakketten aan het goede doel. Het zijn mooie luxe pakketten met producten uit ons Snel en makkelijk op tafel pakket. De Voedselbank liet weten hier heel blij mee te zijn. De pakketten worden tijdens de kerst uitgedeeld aan de cliënten.

Wist u dat onze huislagerij Ter Weele uit Oene ook in het complot zit? Hij nam het inpakken en het kruiden van het vlees voor zijn rekening.

"Het is fijn om wat terug te kunnen doen voor de samenleving"

"Ontzettend blij zijn wij met deze gift. Het doet ons en de cliënten enorm goed"

Op TV bij ‘De Helden van Nu’

Zorg & Natuur/ Phusis te zien op RTL 4

Presentator Kevin Brouwer zet in het programma “De Helden van Nu’ Zorg & Natuur in het zonnetje. De zorgkant van Zorg & Natuur (Phusis) wordt hierin belicht. Wilt u meer weten over Phusis bekijk deze uitzending, hij is kort maar hartverwarmend, bevlogen en verhelderend.

Bart, Dirk, Johanna, Chris en Jos komen aan het woord.
Zondag 4 oktober 16.30 uur op RTL 4.

Zorg Natuur op TV bij De Helden van Nu

Dirk aan het woord bij Caring Farmers

Caring Farmers

Dirk verteld over zijn kringloop landbouwbedrijf

Dirk-aan-het-woord-bij-Caring-Farmers

‘Farmers aan het woord’ Dirk heeft bij ‘Farmers aan het woord’ een prominente plaats op de website van Caring Farmers. Bekijk hier zijn stukje over het kringlooplandbouwbedrijf ZorgNatuur.nl.

“ik denk dat wij al volledige kringlooplandbouw bedrijven. We beheren gescheperde (gestuurd door de herder) en ongescheperde kuddes van zo’n 300 runderen (Angus, Limousine en Schotse hooglanders), schapen en Exmoor Pony´s in 2000 hectare natuur-bos-duingebied lopen. In de hele natte periodes komt een gedeelte daarvan op stal, dan staan ze op gemaaide pitrus en eten gras”.

 

Levensgenieters gesignaleerd in Fochteloo

Ondernemende levensgenieters

Artikel in Nieuwe Ooststellingwerver ondernemende levensgenieters slaan handen ineen
copyright Foto en tekst, Nieuwe Oostellingwerver

In verband met het corona-virus gaat het amuse-diner van vrijdag 13 maart niet door.

Epucurist, een nieuw concept, opgezet door lokale ondernemers, met om te beginnen een amuse-diner, waarbij onder andere de producten van Zorg & Natuur op de kaart staan.

Picanha-van-black-angus

Reserveer vrijdag 20 maart in de agenda voor een culinaire beleving!

Henkjan van Zanten, André Hoogendoorn, Dirk de Bruin, Jos Hummel en Lukas Groenewold, deze 5 ‘Epicuristen’ verzorgen, ieder vanuit hun eigen expertise, vrijdag 20 maart een amuse-diner bij Bitter & Zoet in Veenhuizen.

Lees hier het artikel in de Nieuwe Oostellingwerver

Krijgt u ook al trek en wilt u allerlei culinaire hapjes en bijpassende bieren proeven? Vanaf vandaag zijn kaarten voor het amuse-diner  te koop. Stuur een mail naar dirk@zorgnatuur.nl om uw plek te reserveren.

pastrami van biologisch rund, Angus of Hooglander

Dinsdag 8 oktober bij BinnensteBuiten

BinnensteBuiten is een inspirerend programma dat dagelijks zowel op TV als online een duurzame portie huis & interieur, tuin & natuur en eten & drinken serveert.

Binnenstebuiten op bezoek bij ZorgNatuur.nl
Veel bekijks bij bereiding ossenhaas door Alain Caron
Alain met een client van ZorgNatuur.nl
Dirk de Bruin en Alain Caron bereiden ossenhaas

Natuurvlees in Oosterwolde

Het is een lekker positief programma dat je kennis laat maken met gepassioneerde Nederlanders die vol enthousiasme vertellen over hun bijzondere woning, opvallende interieur, indrukwekkende (moes)tuin of duurzaam geproduceerde (streek)producten….. Jawel je voelt het al aankomen… Binnenstebuiten is kortgeleden ook bij ons op bezoek geweest! En nu kun je Dirk samen met culinair expert Alain Caron achter de barbecue zien shinen bij het bereiden van een fantastisch stuk ossenhaas. Terwijl Bernie meer verteld over de zorgkant van het bedrijf.

recept ossenhaas van Alain Caron

Van kop tot staart eten, een artikel op nu.nl

Een onderzoek van de universiteit van Wageningen naar verspilling van Vlees.

Het concept van “Kop tot Staart” is reeds bij aanvang bij Zorg & Natuur en Biologisch Natuurvlees toegepast. Wij schreven hier al enige stukken over op de website, en lieten het niet alleen bij woorden. Zie ook onze ‘vergeten vlees’ artikelen in ons assortiment hieronder.

Zo kwamen Mirjam Bedaf van Nu.nl en de universiteit van Wageningen bij ons terecht om een artikel over dit onderwerp te schrijven.

Hoe je door van kop-tot-staarteten minder vlees verspilt

 

Het leidt tot een levendige discussie op nu.nl

van kop tot staart eten op nu.nl
Hoe je door van kop tot staarteten minder vlees verspilt

+31 (0)6 15 229 878
Dirk de Bruin

aanspreekpunt
dirk@zorgnatuur.nl

Zorg & Natuur, 9404 EL,
Amelte 24, Assen

Scroll naar boven