Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons biologische Natuurvlees van de Schotse Hooglander.
Dit is een heerlijk stoofgerecht waarbij het vlees urenlang zachtjes wordt gegaard. Laat je niet afschrikken door de lange lijst ingrediënten: de combinatie van de specerijen en de kokosmelk is zeer smakelijk.

Dit heb je nodig
1 ui
2 tenen knoflook
1 stuk verse gember ter grootte van een duim
1 verse rode peper
1 stengel citroengras, de harde buitenste bladeren verwijderd
flinke scheut zonnebloemolie
6 kardemompeulen
1 el komijnzaad (gemalen)
1 el korianderzaad (gemalen)
1 kg riblappen, op kamertemperatuur
snufje zout (naar smaak)
1 limoen, het sap en de rasp
1 blikje kokosmelk (400 ml)
Zo ga je te werk:
Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd de ui in grove stukken.
Schil de gember en rasp deze fijn
Maak ook de peper schoon: snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd fijn.
Doe al deze ingrediënten samen met het citroengras in een vijzel of keukenmachine en maal er puree van.
Zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur en verwarm hier de zonnebloemolie in.
Fruit de kruidenpasta enkele minuten aan, tot deze donkerder wordt en aromatisch.
Plet de kardemompeulen met de bolle kant van een lepel en haal de zaadjes eruit.
Voeg de zaadjes en de gemalen koriander en komijn toe aan de pan, en bak een minuut mee.
Snijd het vlees in blokjes en bak het mee tot het wat bruin kleurt.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur weer lager en laat het vlees zo’n twee tot drie uur stoven op het allerlaagste vuurtje.
Gebruik bij een gasfornuis een vlamverdeler of zet de pan in een voorverwarmde oven op 125 of 150 graden. Serveer de rendang met geurende rijst en kort geroosterde kokosvlokken.