Mag het een onsje meer zijn?

Bij een slager in het dorp of de stad is vlees kopen anders dan online vlees bestellen. Je ziet immers zelf het stuk vlees wat je gaat kopen en wanneer je gaat betalen dan vraagt de slager vaak ‘mag het een onsje meer zijn’. Dat doet de slager niet om meer te verkopen (misschien een beetje), maar ook omdat nu eenmaal niet ieder biefstuk hetzelfde gewicht heeft. De slager snijdt ieder stuk vlees zo mooi mogelijk uit.

Mag het een onsje meer zijn?

Online vlees bestellen

Maar hoe gaat dat wanneer u online vlees gaat bestellen? Ook onze ambachtelijke slager snijdt de meest ideale stukken vlees uit. Niet al deze stukken van hetzelfde soort hebben hetzelfde gewicht. Toch verkopen wij ons vlees per stuk en niet per individueel gewicht. Maar ook wij zijn wel verplicht een gewichten te vermelden op onze website en te werken met een kiloprijs. Dit geeft soms wat verwarring en het idee dat we te weinig grammen opsturen.

Te weinig grammen in de verpakking

Het kan dus zeker voorkomen dat er minder grammen zitten in een verpakking. Hoe we hier mee omgaan binnen ons bedrijf? Wanneer u meerdere stuks bestelt van 1 vleessoort, dan zorgen we voor een mooie combinatie van producten die onder het gewicht zitten en producten die boven het gewicht zitten. Zo komen we altijd uit op minimaal het bestelde gewicht. Wanneer we alleen maar verpakkingen hebben die onder het gewicht zitten, dan sturen we gewoon een extra verpakking mee Bestelt u nu maar 1 biefstukje van 200 gram? Dan zoeken we naar een biefstuk van minimaal 200 gram en dat is soms geen pretje met -20 zoeken tussen de bevroren biefstukken.

Mag het een kilo meer zijn?

Een van de manieren waarop we onze bestellingen controleren op juistheid is door deze op de weegschaal te zetten voor verzending. Op onze pakbon staat het totaalgewicht van de bestelling en daar moeten we op of boven zitten. Uiteraard hebben we daar het gewicht van de doos al vanaf getrokken. We zijn nu aan het overwegen om een weegschaal te zoeken die het uiteindelijke totaalgewicht weegt en daar een sticker van print. Op die manier kunnen onze klanten ook zien hoeveel kilo vlees ze in totaal hebben ontvangen.

Maar ik heb toch te weinig

Kan het dan helemaal niet voorkomen dat we te weinig verzenden? We hopen van niet. Maar het kan zeker voorkomen dat individuele verpakkingen onder het aangegeven gewicht zitten. Daarom vermelden we nu online bij ieder product dat het gewicht circa is en schrijven we dit bericht. Zo hopen we meer duidelijkheid te geven hoe en waarom we doen wat we doen. Als we onze eigen weegschaal mogen geloven dan gaan er altijd meer kilo’s de deur uit dan dat er zijn besteld.

Waarom dan niet per gewicht verkopen?

Onze runderen, schapen en Exmoor pony’s grazen in onze natuurgebieden. Wanneer het tijd is om een dier te slachten brengen we deze zelf naar onze huisslachter en slager Ter Weele. De slager slacht het dier en verwerkt deze ook tot onze vleesproducten. De gesneden producten worden verpakt en direct ingevroren. Wij halen ons vlees met diepvriestransport op bij de slager. Dan gaat het onze vriescel in en gaan wij orders klaarmaken voor verzending. Het is onmogelijk om ieder stuk vlees op gewicht apart in onze webshop online te plaatsen. Vandaar dat onze producten per verpakking gaan met een gemiddeld gewicht.

Online vlees bestellen - rundvlees geportioneerd
Scroll naar boven