Soep & Bouillon

De keuze is reuze!

  • Bouillon als basis voor je gerecht.
  • Kant en klare bouillon, passend het binnen een Paleo – of Ketogeen dieet.
  • Soepbouillon pakketten, botten en meer.
  • Kant en klare ambachtelijke soep van plaatselijke slager.

De botten voor de rundvlees bouillon komen van onze eigen runderen die volledig grasgevoerd zijn. Ze groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. De getrokken bouillon is dus puur zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de bottenbouillon.

Babs kant en klare bouillon van kippenbotten

Je hoeft maar even op internet naar ‘bottenbouillon’ of ‘bone broth’ te zoeken en je ziet dat men wereldwijd overtuigd is van de heilzame werking. 

Wij zijn weliswaar geen voedingsdeskundigen, maar je hoeft maar even op internet naar ‘bottenbouillon’ of ‘bone broth’ te zoeken en je ziet dat men wereldwijd overtuigd is van de heilzame werking van dit ouderwetse brouwsel.
Wat wist Oma toen, wat wij inmiddels een beetje vergeten zijn? Wij hebben er verschillende artikelen op nagelezen en vatten hieronder samen waar de meeste deskundigen het over eens zijn.

Wat zit er precies in bottenbouillon?

Een goede bottenbouillon is rijk aan gelatine. In afgekoelde staat is deze bouillon zo dik als pudding! Zo’n oerbouillon trek je van botten, schenkel en bijvoorbeeld ossenstaart of rundertong. Deze ingrediënten zorgen samen voor een indrukwekkende mix van waardevolle voedingsstoffen.
-Botten zijn namelijk rijk aan calcium, fosfor, magnesium, kalium, zwavel en silicium.
-Merg bevat veel vitamine A en K2 en omega 3 & 6 vetzuren en belangrijke mineralen als ijzer, selenium, zink, boron en mangaan.
-Bindweefsel heeft juist veel glucosamine en chondroïtine

Waarom is bottenbouillon zo goed voor de gezondheid?

Bottenbouillon bevat dus veel nuttige vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren. Eiwitten als gelatine en collageen leveren bijvoorbeeld een combinatie van belangrijke aminozuren die zorgen voor een aantal positieve effecten in ons lichaam.
• Ze reinigen de lever
• Ondersteunen herstel van huid en weefsel
• Gelatine onderhoudt en repareert de darmwand. De glutamine kan bijdragen aan het herstel van een lekkende darm. Prikkelbare darmen kunnen er ook baat bij hebben.
• Glucosamine en chondroïtine ondersteunen bij spieropbouw en onderhoud van gewrichten (goed tegen reuma en gewrichtspijn)
• Glycine bevordert nachtrust en versterkt en kalmeert het immuunsysteem waardoor allergieën kunnen verminderen.
• De mineralen zorgen ervoor dat onze botten sterk blijven

Gewoon heel erg Lekker

Laten we vooral ook niet vergeten dat bottenbouillon gewoon ook heel erg lekker is. Puur, of als basis voor een heerlijke soep. En wanneer je zelf een grote pan hebt gemaakt, schep dan niet het vetlaagje van de afgekoelde bouillon! Dit vet van onze grasgevoerde runderen bevat ook belangrijke voedingsstoffen (en smaakstoffen).

Zoals bijvoorbeeld het wilde Bouillon pakket van Grasgevoerde runderen, voor het trekken van ouderwets gezonde bouillon. Maak het jezelf makkelijk en bestel hier alle ingredienten die je nodig hebt voor ons bottenbouillonrecept.

De bouillon pakketten vallen onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

van kop tot staart biologisch vlees etenZorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.

Er gaat natuurlijk niets boven zelf bottenbouillon trekken. Maar wanneer je daar de tijd niet voor hebt, dan is de bottenbouillon van Babs Bone Broth het best mogelijke alternatief.

Zij gebruikt voor haar bouillon de beste kwaliteit botten die er te krijgen zijn … namelijk die van onze dieren!

De botten inclusief restjes vlees en bindweefsel die op het bot achterblijven worden gekookt in gezuiverd water met een scheutje appelazijn, om de voedingsstoffen diep uit het bot te trekken. De bouillon trekt net zo lang tot de ligamenten, het kraakbeen en beenmerg langzaam de bouillon verrijken met aminozuren, mineralen en andere nuttige stoffen. Een hele belangrijke voedingsstof in bottenbouillon is collageen. Een natuurlijk wondermiddel dat bij regelmatig gebruik voor een gezonde huid en een verbeterde spijsvertering zorgt.

*Babs heeft naast deze pure organische bottenbouillon ook bouillon van kippenbotten, visbouillon en runderbot met groenten in het assortiment. Alle drie varianten van deze oerbouillon passen goed binnen een Paleo – of Ketogeen dieet. Wij zijn er trots op leverancier voor deze organische bottenbouillon van BABS te zijn. Binnenkort leest u hier meer over. Babs is namelijk bij ons op bezoek geweest!

Scroll naar boven