Wagyu Rundvlees

Wat is Wagyu?

Wagyu-vlees is een naam die vaak wordt geassocieerd met luxe en culinair genot. Het vlees staat bekend om zijn buitengewone smaak, malsheid en onderscheidende marmering. Maar wat maakt dit vlees zo bijzonder en waar komt het vandaan?

Wagyu is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende Japanse runderrassen, waarvan de meest voorkomende het Japanse Black (Kuroge) ras is. Wat Wagyu-vlees uniek maakt, is de manier waarop deze dieren worden gefokt, gevoed en verzorgd. Het geheim achter de uitzonderlijke smaak en textuur van Wagyu-vlees ligt in de zorgvuldige benadering van het fokken en de eeuwenoude traditie van vakmanschap die hiermee gepaard gaat.

Wagyu runderen

De Wagyu runderen worden met speciale aandacht grootgebracht. Ze houden van rust, ruimte en af en toe en knuffel. Deze levensstijl speelt, naast het dieet, een essentiële rol in de kwaliteit van het vlees.  

Een van de opvallende kenmerken van Wagyu-runderen is hun marmering. De runderen van de Wagyu-boerderij worden met olijvenschroot gevoerd. Het actieve ingrediënt oliezuur trekt in het vet en zorgt voor de marmering van het vlees. Dit intramusculaire vet in het vlees zorgt voor een unieke textuur en smaak. 

Als u op zoek bent naar een smaakvolle en luxueuze traktatie, is Wagyu vlees de ultieme keuze. Fijnproevers die streven naar perfectie op hun bord, kunnen hun geluk niet op!

Scroll naar boven