Steaks voor op de BBQ

Voor grillhelden en steaklovers
Een selectie serieus lekkere steaks. Geniet van onze kogelbiefstuk en ribeye van onze Schotse Hooglander, Black Angus of Limousin runderen die bijna het hele jaar buiten in het Drentse landschap gras en kruiden hebben gegraasd. Het vlees is mooi gerijpt, heerlijk sappig, mals en barstens vol smaak.
Vleeskenners weten het: De lekkerste steak is een gerijpte steak!
Maar hoe zit dat nou precies met rijpen?
Wij bedoelen dan eigenlijk dat ons natuurvlees de tijd krijgt om malser te worden en beter op smaak te komen.
Hoe doen we dat dan?
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken zoals tegenwoordig gebruikelijk, laten wij het eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).
Gerijpt vlees verliest daardoor een deel van zijn vocht. Dat merk je goed bij de bereiding. Ons vlees zal bijvoorbeeld minder slinken dan ‘gewoon’ vlees!