Kerst klassiekers

De allerlekkerste recepten en producten voor het Kerstdiner

Kerst 2022

Feestelijk kwaliteitsvlees

Maak het deze kerst extra feestelijk met een smakelijke runderrollade van grasgevoerd natuurvlees. Of kiest u juist voor een malse hertenbiefstuk van Nederlands wild? Maar vergeet ook niet de gevulde kip die altijd goed in de smaak valt… 

Met onze producten heeft u niet alleen een goede basis voor een heerlijk kerstdiner, maar kiest u ook voor vlees met een verhaal. Vlees afkomstig van dieren die een kwalitatief leven hebben gehad.

Onze runderrollade is afkomstig van eigen kuddes Black Angus, Schotse Hooglander en Limousin runderen. De kuddes leven in alle vrijheid in Nederlandse natuurgebieden en zijn volledig grasgevoerd. Van tijd tot tijd wordt er een dier geslacht om een gezonde balans in de kudde te bewaken. Proef mee van dit bijzondere rundvlees!

Veluws wild is één van de juwelen uit de groene schatkamer van Nederland. De dieren struinen in alle vrijheid door het gebied en planten er zich succesvol voort. Om onherstelbare schade aan de kwetsbare natuur te voorkomen, mag het aantal dieren absoluut niet te groot worden. Boventallig wild wordt daarom afgeschoten. Daarmee wordt het ‘natuurlijke’ evenwicht op de Veluwe zo goed mogelijk bewaard.

Deze langzaam groeiende scharrelkip wordt gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw. De vleeskwaliteit van dit kipje is geweldig; mooi sappig en heel smaakvol. Vul de oranjehoen met onze pittige of milde kipvulling voor een geweldige, gevulde kip!

Nog meer ideeën voor de Kerst

Naast onze klassiekers verrassen we u dit jaar ook graag met nieuwere producten, waaronder wilde eend, buffalovlees, English pie en geitenvlees.

Het water loopt u in de mond bij zoveel heerlijks. Bereid u maar vast voor op heel veel schouderklopjes. Of u nu de gulle schenker of de sterrenkok bent… Wat u met liefde maakt of geeft zal zeker op prijs worden gesteld!

Kerst recepten inspiratie

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade is een groot stuk vlees gemaakt van verschillende gekruide plakken rundvlees welke om elkaar zijn gedraaid en bij elkaar worden gehouden met een touwtje. Onze braadrollade is al mild op smaak gebracht met een uitgebalanceerd kruidenmengsel.

U kunt een runderrollade zowel in de pan als in de oven bereiden. Geef het wat tijd om lekker sappig te worden, verder is het weinig werk voor de kok.

Ingrediënten

 • 1 runderrollade a 900 gram
 • olijfolie
 • 30 gram ongezouten roomboter
 • 5 teentjes knoflook
 • 4 rozemarijntakjes
 • 50 ml rode wijn
 • 200 ml runderbouillon
 

Bereiding

 1. Haal de runderrollade uit de koelkast en laat deze zo’n 30 minuten op kamertemperatuur komen.
 2. Verhit olijfolie in een braadpan. Dep de rollade droog en schroei het vlees rondom op middelhoog vuur dicht…

Bekijk het gehele recept voor de runderrolade.

Oranjehoen scharrelkip, een hele scharrelkip

3 opties om een hele kip te bereiden

Optie 1: De braadzak

Wil je een showstopper of tafel maar zo min tijd in de keuken besteden? Stop dan de hele kip ingewreven met kruiden en olijfolie in een braadzak. De kip blijft gegarandeerd sappig en je hebt er totaal geen omkijken naar.

Optie 2: Kerven

Wil je een super knapperig velletje? Vergeet dan de braadzak! Maar kerf wel even een kruis in de poten voordat de hele kip in de oven gaat, zodat ze sneller kunnen garen. En drapeer een paar plakken bacon over de borst om uitdroging tijdens het bakken te voorkomen. De filet kant of kippenborst gaart namelijk sneller dan de poten. Regelmatig even bedruipen doet ook wonderen.

Optie 3: Vlinderen

Een andere techniek (wel iets meer werk) is vlinderen. Hierbij klap je de kip voor het bakken als het ware open. Dit kan door eerst het borstbeen en de ruggengraat te verwijderen. Je kunt de kip hierdoor mooi plat neerleggen waardoor hij gelijkmatiger gaart. Deze zogenaamde spatchcock- of roadkill techniek is perfect wanneer je de kip op de barbecue gaat bereiden.

Hertenbiefstuk bakken

Wilde hertenbiefstuk is bijzonder smaakvol en een prachtig, luxe stukje vlees. Met onze tips bakt de perfecte, malse steak.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Laat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen door deze plusminus 30 minuten voor bereiding uit de koelkast te halen.
 2. Zout het vlees aan beide kanten in.
 3. Bedenk hoe u de biefstuk wilt eten. Rare, medium of welldone? Lees onderaan meer hierover…
 

Wanneer is mijn biefstuk gaar?
Onze favoriete bereiding is medium, waarbij het vlees mooi rosé is van binnen.

 • 2 – 4 minuten rood (rare) – kerntemperatuur plusminus 50°C
 • 4 – 6 minuten rosé (medium) – kerntemperatuur plusminus 60°C
 • 6 – 8 minuten doorbakken (welldone) – kerntemperatuur plusminus 70°C

Nieuw dit jaar!

English pie van Veluws wild

Deze heerlijke English Pie is gevuld met wild vlees van Veluws hert en wild zwijn. De pies worden ambachtelijk en speciaal voor ons gemaakt door Prince Pie met de lekkerste ingrediënten.

Bereiding
Vers ingevroren, U kunt hem zo uit de vriezer in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 22 min. Keuze uit diverse verpakkingshoeveelheden.

Verpakking en prijs
Verpakt per twee á  8,16

🎄 Fijne Feestdagen 🎄

Scroll naar boven