Oranjehoen wint prijs diervriendelijkheid

Oranjehoen is in de prijzen gevallen! De prijs die werd uitgeloofd door de Dierenbescherming is de Deltaplan Veehouderij Award. Bij de uitreiking van deze Awards is Oranjehoen in de prijzen gevallen. Zij winnen de eervolle titel en een geldbedrag van 5000 euro.

Oranjehoen kip

Deltaplan Veehouderij Award

Deltaplan Veehouderij is een initiatief om de veehouderij te verduurzamen en dat niet alleen het Deltaplan Veehouderij heeft de volgende pijlers;

  • Goed voor dieren
  • Goed voor boeren
  • Goed voor mensen
  • Goed voor milieu

Het Deltaplan is goed voor dieren door te streven naar; gezonde weerbare rassen, nauwelijks nog veetransport, diergericht ontworpen bedrijven en van dichte stallen naar stallen met toegang tot uitloop of weidegang.

Award voor diervriendelijkheid Oranjehoen

Oranjehoen is in de prijzen gevallen omdat de dieren in de stal meer ruimte hebben, extra verrijking in de vorm van strobalen en voer, warmte van infraroodpanelen en plateaus om op te zitten. Ook belangrijk is dat wij als Zorg & Natuur alle delen van de kip gebruiken en er zo weinig restproducten van de mooie Oranjehoen kippen over blijven.

Kringlooplandbouw

Wat de jury nog meer op is gevallen aan Oranjehoen is de Kringlooplandbouw. Het voeren van restproducten van het eigen biologische akkerbouwbedrijf, de mestafzet die weer wordt gebruikt om het land te bemesten, het expliciet niet gebruiken van geïmporteerde soja (helemaal geen soja) in het voer. Dit alles maakt een mooi bedrijf die voorop loopt in de kringlooplandbouw en de diervriendelijkheid.

Vlees van Oranjehoen kopen

Bij Zorg & Natuur zijn we al lang partner met Oranjehoen en we vinden het dan ook geweldig goed dat ze deze erkenning van de Dierenbescherming hebben ontvangen. We willen ze daarmee van harte feliciteren. We zijn begonnen met een klein assortiment Oranjehoen vlees, dat hebben we inmiddels flink uit kunnen breiden. Nu verkopen we zelfs Oranjehoen rookworst, Oranjehoen schnitzels en nog veel meer smakelijke producten van Oranjehoen.

Scroll naar boven