Oranjehoen

blad icoon rechts

Oranjehoen, dé vijf-sterren kip van Nederland

Zorg & Natuur is een officieel verkooppunt van dé vijf-sterren kip van Johan Leenders, beter bekend als Oranjehoen. 

Bij de boerderij werken ze aan vijf pijlers: klimaat, circulaire landbouw, kwaliteitsvlees, diervriendelijk en super gezond. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld reststromen van de akkerbouw om de scharrelkippen te voeden. De mest van de kippen wordt vervolgens weer gebruikt om de akkerbouw te voeden. Dit is kringlooplandbouw in de beste vorm.

De kipjes leven op een energie neutrale boerderij. Ze hebben volop ruimte om te scharrelen in een ideaal klimaat en mogen genieten van natuurlijk licht. Dit maakt de Oranjehoen de perfecte scharrelkip voor ons diervriendelijke assortiment!

focus op kringlooplandbouw

Een vitale kip

De focus ligt bij Leenders op de kringlooplandbouw. De Oranjehoen wordt gevoerd met een mix van groenten en kruiden zoals wortels, bieten, oregano en kurkuma afkomstig uit de akkerbouw. De kippen worden vooral niet gevoerd met soja. Dit past niet bij de duurzame kijk die het bedrijf heeft.

In de groenten en kruiden uit de kringlooplandbouw zitten voedingsstoffen die de Oranjehoen extra mineralen en vitamines geeft. Dit maakt de Oranjehoen een vitale kip welke geen antibiotica nodig heeft. Benieuwd hoe dat smaakt? Lees snel verder!

Oranjehoen kippen krijgen de ruimte om vlees te ontwikkelen

Mals en sappig vlees

De rijke voeding maakt de Oranjehoen een vitale kip met meer “reserve”. Door de ruimte om te bewegen ontwikkeld de kip optimaal vlees van hoge kwaliteit. Bovendien betekend meer voeding voor de kip, meer voeding in de kip.

De kip smaakt mals, de filet is sappig. Een uitmuntend stukje scharrelvlees met een unieke kleur: oranje-achtig!

Wilt u meer lezen over deze Oranjehoen? Kijk dan eens op Oranjehoen.nl. Op zoek naar een lekker recept? Wij inspireren je graag met onze recepten.

Oranjehoen scharrelkip, een hele scharrelkip

Bekijk ons assortiment Oranjehoen scharrelvlees

Scroll naar boven