Recepten
Eten was ooit in onze maatschappij een sociale aangelegenheid. Samen koken en eten vervulde een maatschappelijke rol. Het bracht ons samen en we namen er de tijd voor. Er werd veel meer vers gekookt en we genoten van het diner. Wij doen dat nog steeds en we hopen dat U ook geniet van lekker vers en gezond eten in fijn gezelschap. Om U wat extra inspiratie mee te geven zodat U iets heerlijks op tafel kunt zetten hebben we recepten samengesteld. We hopen dat het diner daarmee een bron van liefde, gezelligheid en genieten zal zijn!
Recept ossenhaas van Alain Caron
Alain Caron Een recept van Alain Caron, Culinair expert. Hij was op bezoek bij Zorg & Natuur in Oosterwolde tijdens een uitzending van Binnenstebuiten, en
Huisgemaakte Jus
Een stamppot zonder een kuiltje jus is natuurlijk onverdraagzaam. Maar van een rookworst krijg je niet veel jus, wat nu? Ons meest verkochte product was
Bottenbouillon (met veel gelatine)
van biologische grasgevoerde runderen Recept voor 8 a 10 personen Bereiding stap voor stap Doe de botten (plus schenkel of ossenstaart etc.) samen in een
Vlaams stoofvlees
Vlaams Stoofvlees met Belgisch Bier met braadlappen, sucade of riblappen van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook
Ossobuco met gremolata
Met schenkels van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Over het stoofvlees gaat een geurig mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie; de gremolata. En
Runderwang met venkel en tomaat gestoofd
Bereidingswijze Bestrooi de wangen met peper en zout. Snijd de wortel, knolselderij, ui, prei en venkel klein. Snijd de tomaat in stukken en hou deze