Recepten

Eten was ooit in onze maatschappij een sociale aangelegenheid. Samen koken en eten vervulde een maatschappelijke rol. Het bracht ons samen en we namen er de tijd voor. Er werd veel meer vers gekookt en we genoten van het diner. Wij doen dat nog steeds en we hopen dat U ook geniet van lekker vers en gezond eten in fijn gezelschap. Om U wat extra inspiratie mee te geven zodat U iets heerlijks op tafel kunt zetten hebben we recepten samengesteld. We hopen dat het diner daarmee een bron van liefde, gezelligheid en genieten zal zijn!

recept ossenhaas van Alain Caron

Recept ossenhaas van Alain Caron

Alain Coron Een recept van Alain Caron, Culinair expert. Hij was op bezoek bij Zorg & Natuur in Oosterwolde tijdens een uitzending van Binnenstebuiten, en maakte daar een overheerlijk gerecht met ons grasgevoerde rundvlees. Bij de ingredienten is gebruik gemaakt van onze biologische ossenhaas , hieronder te bestellen Bestel onze ossenstaart BEKIJK HIER HET RECEPT

Lees verder »
400 gr in stukken gesneden vrij mager stoofvlees van de hals, schouder, of borst van het lam.

Huisgemaakte Jus

Een stamppot zonder een kuiltje jus is natuurlijk onverdraagzaam.  Maar van een rookworst krijg je niet veel jus, wat nu?  Ons meest verkochte product was de afgelopen maand “Het wilde bouillon pakket”. Een perfect samengesteld pakket voor het maken van een gezonde en voedzame bouillon.   Ditzelfde pakket is de basis voor een overheerlijke jus. Om een heerlijke

Lees verder »
oma's bottenbouillon, het geheim van...

Bottenbouillon (met veel gelatine)

van biologische grasgevoerde runderen Recept voor 8 a 10 personen Bereiding stap voor stap Doe de botten (plus schenkel of ossenstaart etc.) samen in een grote pan Schenk er water bij tot ze onder staan. Voeg de (appel)azijn toe Laat een uurtje staan (azijn helpt om de mineralen uit de botten te trekken) Voeg de

Lees verder »
Recept Vlaams Stoofvlees van Biologisch Natuurvlees met Belgisch bier en frites

Vlaams stoofvlees

Vlaams Stoofvlees met Belgisch Bier met braadlappen, sucade of riblappen van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook heerlijk met gebakken rozenval aardappeltjes) Dit heb je nodig 1 kg stoofvlees (bijvoorbeeld sukade, riblappen of stooflappen)2 grote uien (grof gesneden)1 flesje bruin Belgisch bier (bijvoorbeeld Leffe Bruin)3 el appel-perenstroop6

Lees verder »
Runderschenkel met been van Angus of Hooglander runderen

Ossobuco met gremolata

Met schenkels van de Schotse Hooglander of Black Angus. Hoofdgerecht voor 4 personen Over het stoofvlees gaat een geurig mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie; de gremolata. En voor erbij? Bijvoorbeeld een smeuige risotto of polenta en een eenvoudige groene salade Dit heb je nodig Voor het vlees: 3 runderschenkels, op kamertemperatuur (wanneer je ze opbindt met  keukendraad

Lees verder »
Recept gestoofde runderwang van Biologisch Natuurvlees

Runderwang met venkel en tomaat gestoofd

Bereidingswijze Bestrooi de wangen met peper en zout. Snijd de wortel, knolselderij, ui, prei en venkel klein. Snijd de tomaat in stukken en hou deze apart. Verhit de boter in een grote braadpan tot ze bruin is. Bak hierin de wangen, haal ze uit de pan als ze dichtgeschroeid zijn. Fruit  alle groenten behalve de

Lees verder »
Scroll naar top