Recept Babi Ketjap

Recept Babi Ketjap

Babi Ketjap is Indonesisch gestoofd varkensvlees met ketjap saus.
Het is een Chinese, Indonesische klassieker vanwege de eenvoud en de populariteit van het gerecht.

Categorie Varken
Keuken Aziatisch
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

500 gram hamlappen in dobbelstenen gesneden
2 uien fijn gesneden
1 of 2 tenen knoflook fijn gesneden
2 eetlepels gemberpoeder
zout en peper
Overige ingrediënten:
1 theelepel sambal
4 eetlepels olie
4 eetlepels Nederlandse sojasaus
2 eetlepels azijn
1 eetlepel gember, kleingesneden
1 eetlepel gembernat

Instructies

  1. Bestrooi het vlees met wat peper en zout en laat dit even intrekken. Roer de uien, knoflook, gemberpoeder, wat zout en peper en sambal door mekaar. Laat de olij-olie heet worden en fruit hierin het uienmengsel tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is. Schep het vlees goed door het mengsel en laat dit 5 minuten meebakken. Roer de overige ingrediënten erdoor, sluit de pan en laat het vlees 15 minuten stoven.
  2. Geef er rijst, Indonesisch zoetzuur en bijv. kroepoek bij.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten