Recept Babi Ketjap
Babi Ketjap is Indonesisch gestoofd varkensvlees met ketjap saus.
Het is een Chinese, Indonesische klassieker vanwege de eenvoud en de populariteit van het gerecht.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
25 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
500 gram hamlappen in dobbelstenen gesneden
2 uien fijn gesneden
1 of 2 tenen knoflook fijn gesneden
2 eetlepels gemberpoeder
zout en peper
Overige ingrediënten:
1 theelepel sambal
4 eetlepels olie
4 eetlepels Nederlandse sojasaus
2 eetlepels azijn
1 eetlepel gember, kleingesneden
1 eetlepel gembernat
Instructies
- Bestrooi het vlees met wat peper en zout en laat dit even intrekken. Roer de uien, knoflook, gemberpoeder, wat zout en peper en sambal door mekaar. Laat de olij-olie heet worden en fruit hierin het uienmengsel tot de uien zacht zijn en het vocht verdampt is. Schep het vlees goed door het mengsel en laat dit 5 minuten meebakken. Roer de overige ingrediënten erdoor, sluit de pan en laat het vlees 15 minuten stoven.
- Geef er rijst, Indonesisch zoetzuur en bijv. kroepoek bij.