Recept gerookte runderlende carpaccio
Start het Kerstmenu van 2021 met deze heerlijke carpaccio met een twist. Gemaakt met gerookte runderlende, afkomstig van onze grasgevoerde runderen.
De pure smaak van het vlees wordt aangevuld met een eigengemaakte truffelsaus, rucola en Parmezaanse kaas. Heerlijk als voorgerecht of lunchgerecht.
Voorbereiding
15 minuten
Kooktijd
0 minuten
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
600 gram gerookte runderlende (gesneden)
100 ml mayonaise
3 eetlepels balsamicoazijn
1 tl truffelpuree (potje)
1 el gembersiroop
125 gram rucola
1 rode ui
2 el kappertjes (uitgelekt)
75 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
2 el olijfolie
zout en peper
Instructies
- Maak in een kommetje een saus door de mayonaise te mengen met de balsamicoazijn, truffelpuree en gembersiroop. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
- Meng in een schaal de rucola met de olijfolie, peper en zout.
- Verdeel over ieder bord 100 gram gerookte runderlende en schenk er wat van de zelfgemaakte saus omheen.
- Garneer de runderlende met de rucolasalade, uitgelekte kappertjes en rode ui (in schijfjes gesneden). Tot slot wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en de carpaccio is klaar om te serveren.
- Tip: Ook lekker om met toast te serveren.