Recept Entrecôte met uien

Recept Entrecôte met uien

Entrecôte komt uit het “luie” deel van de koe, waardoor het vlees lekker mals is. Dit is een makkelijk recept met uien en het is ook nog eens snel klaar.

 

 

Categorie Rundvlees
Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 2 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

2 plakken entrecôte
4 uien in dunne ringen gesneden
versgemalen zwarte peper
125 gram roomboter
1 dl droge witte wijn
zout
2 á 3 eetlepels koffieroom

Instructies

  1. Bestrooi de entrecôtes met peper en laat dit even intrekken.
  2. Laat 25 gram roomboter lichtbruin worden en fruit hierin zachtjes de uienringen totdat al het vocht verdampt is, maar de ui niet te bruin ziet.
  3. Voeg de wijn, wat zout en veel peper toe en laat de wijn zachtjes verdampen.
  4. Verhit in die tijd de overige boter tot ze donkerbruin ziet en bak hierin de entrecôtes op hoog vuur in 3 minuten per kant bruin. Bestrooi ze daarna met wat zout. Leg de entrecôtes naast elkaar op een voorverwarmde schotel en strijk over iedere plak een deel van het uienmengsel.
  5. Maak de bakboter onder voortdurend roeren op smaak af met de room en geef deze jus er apart bij.
  6. Geef er bijv. gebakken aardappelen en broccoli bij.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten