
Recept Gebakken varkenslever met sinaasappel
Varkenslever kan op allerlei manieren tot een heerlijk gerecht klaargemaakt worden. Het bevat vitaminen en mineralen en is een gezond stukje vlees. Deze keer een recept met sinaasappel en rozijnen.
Voorbereiding
0 minuten
Kooktijd
0 minuten
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
600 gram varkenslever in plakken
1 sinaasappel geschild
25 gram rozijnen
zout/peper
bloem
1 eetlepel citroensap
Reuzel
Roomboter
Instructies
- Bestrooi de lever met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Verwijder zoveel mogelijk wit van de sinaasappel en snijd deze in 4 plakken. Doe het citroensap met wat water in een kommetje en week de rozijnen er in. Doe de reuzel in de pan en bak de lever in 6 minuten aan weerszijden gaar en bruin, op niet te hoog vuur. Leg de lever op een bord die warm gehouden wordt op bijv. een pan met kokend water. Bak de sinaasappel schijven op hoog vuur aan beide kanten in roomboter en leg op iedere plak lever een sinaasappelplak. Doe de rozijnen met het vocht bij de overgebleven boter, roer alle aanzetsels goed los en schenk de jus over de lever.
- Goed te combineren met aardappelen en sperzieboontjes.
- Roomboter kunt u ook vervangen door Reuzel of Ossenwit