Recept Gevulde paprika's met gehakt

Recept Gevulde paprika's met gehakt

Deze paprika’s zijn mooi van kleur, gezond en goed gevuld met lekker gehakt en kruiden. Met welke gehakt ze gevuld worden is uw eigen keuze. Het kan zowaar met runder- , varkens-, lams-, kip-, exmoor– of wildgehakt.

Let op Exmoor of Lamsgehakt is per 500 gram dan alles van het recept keer 2 doen

Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 2 of 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

4 rode of oranje, of gele paprika's
250 gram rundergehakt ( kipgehakt of wildgehakt )
1 ui
kruiden ( bijv. Italiaanse )
3 dl tomaten saus
paneermeel of geraspte kaas
Ossenwit/Roomboter
zout en peper
eventueel wat jus

Instructies

  1. Snij het steeltje van de paprika's af. Snijd de paprika's overlangs midden door of snijd er een kapje af. Dat ligt aan de grootte van de paprika. Verwijder de zaadjes. Was ze en kook ze ongeveer 10 minuten en voeg wat zout toe.
  2. Maak het gehakt aan met een gesnipperde ui, en wat kruiden naar eigen smaak, in de koekenpan. Maak het gaar, maar niet te bruin. Vul hiermee de paprika's. Leg ze in een vuurvaste schotel en giet de gebonden tomaten saus, of eventueel ook wat jus, er over heen. Strooi er wat paneermeel over ( geraspte kaas kan ook ). Leg hier en daar een klontje roomboter of ossenwit in de schotel en laat het in een matig verwarmde oven een bruin korstje krijgen.
  3. Serveer er aardappelen of macaroni bij.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten