Recept gevulde pompoen met wild gehakt
Gevulde pompoen met wild gehakt is een perfect recept om eens kennis te maken met de smaak van wild vlees. Het fijne zoet van de pompoen met het ruige van het wild, afgemaakt met winterse specerijen. Een mooi showstuk voor het kerstdiner!
In dit recept komen twee mooie seizoenen samen, het wild seizoen en het pompoen seizoen. Niets schreeuwt meer herfst dan dit. Met ons wild gehakt, afkomstig van Veluws wild hert en wild zwijn, al helemaal niet!
Voorbereiding
20 minuten
Kooktijd
60 minuten
Bereidingstijd
80 minuten
Ingrediënten
500 gram wild gehakt
2 stuks pompoen (á 1 kg per stuk)
200 gram tamme kastanjes (gegaard)
50 gram walnoot (of andere noot)
1 ei
200 ml melk
100 gram oud brood
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
1/2 tl nootmuskaat
2 tl zwarte peper
2 tl zout
1 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Hak de kastanjes en walnoten grof.
- Week het brood in de melk.
- Mix het wild gehakt met het ei, het geweekte brood, de noten en de specerijen.
- Snijd een dekseltje van de pompoen, zodat je de zaadlijst kunt verwijderen. Snijd eventueel ook een klein kontje van de pompoen zodat hij stevig rechtop staat.
- Vul de uitgeholde pompoen met het gehakmengsel en dek af met het pompoen dekseltje. Smeer de pompoen in met olijfolie.
- Gaar de pompoen op 160°C in de oven voor ongeveer een uur. Prik in de pompoen met een aardappelschilmesje om te kijken of hij gaar is (wanneer het mesje er gemakkelijk in gaat).
- Snijd de pompoen in parten en serveer bijvoorbeeld met een frisse salade.