Recept haantje uit de oven

Recept haantje uit de oven

Dat leest u goed, een haantje uit de oven in plaats van het gebruikelijke kippetje. Zelden staan haantjes op het menu in Nederland. Wij zetten de haan graag eens in de schijnwerpers.

 

Het zeer gemakkelijk de haan te laten garen tot een mals stukje vlees. Dit haantje uit de oven recept smaakt heerlijk met zelfgemaakte patat, appelcompote en een salade.

Categorie Kip
Keuken Frans
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40-50 minuten
Bereidingstijd 50-60 minuten

Ingrediënten

1 hele haan
peper
zout
olijfolie
1 citroen (en eventueel de schil)

Instructies

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Smeer het haantje in met een beetje (olijf)olie en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout. Wrijf dat er even goed in.
  3. Als je van citroen houdt, besprenkel dan de kip met wat geraspte schil van een halve citroen. Hou je niet van een sterke citroensmaak, laat dit dan weg of doe er maar een beetje op. Snijd de rest van de citroen in partjes en stop die in de holte van de haan. Dit geeft een heerlijk frisse smaak aan het vlees.
  4. Leg het haantje in een ovenschaal en schuif hem 20-25 minuten in de oven. Draai hem daarna om en zet hem nog 20-25 minuten terug in de oven. Hierna is hij gaar en nog lekker mals.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten