Recept Beefburger met gekarameliseerde uitjes en avocado

Recept Beefburger met gekarameliseerde uitjes en avocado

Een heerlijke hamburger van rundvlees klaarmaken? Probeer eens dit heerlijke beefburger recept met gekarameliseerde uitjes en avocado toppings. Serveer eventueel aanvullend nog met zoete aardappelfrites (zie extra info). Yum!

 

Burgers hebben de afgelopen jaren een cultstatus gekregen. Zelfs het sjiekste restaurant heeft er wel een op de kaart staan. Je kunt natuurlijk ook eindeloos variëren met dit veelzijdige stukje vlees. Met of juist zonder broodje, ze zien er altijd uitnodigend en spectaculair uit.

 

Wij delen graag een van onze favoriete recepten met u. In de beschrijving gaan we uit van een bereiding in de pan, maar vanzelfsprekend grill u onze beefburgers net zo makkelijk op de barbecue.

Categorie Rundvlees
Keuken Amerikaans
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 25 minuten
Bereidingstijd 55 minuten

Ingrediënten

4 grote beefburgers van 160 gr
2 eetlepels ossenwit of kokosolie
4 sneden (glutenvrij) brood
2 uien in plakjes gesneden
2 eetlepels balsamicoazijn
1 grote vleestomaat, in 6 dikke plakken gesneden
1 groene bladsla
2 avocado’s
(glutenvrije) grove mosterd
Optioneel
Zoete aardappels
Olijfolie en kruiden (zie extra info)

Instructies

  1. Haal beefburgers zeker een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  2. Verwarm een ​koekenpan op middelhoog vuur en verhit 1 eetlepel ossenwit/kokosolie.
  3. Voeg de uienringen toe en fruit ze onder af en toe roeren tot ze glazig en lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de balsamicoazijn toe aan de uien en bak ze, af en toe roerend, nog 5 minuten tot ze gekarameliseerd zijn. Zet ze vervolgens even opzij.
  5. Snij ondertussen de vleestomaat in dikke plakken en was de sla.
  6. Snij de avocado’s in plakjes (reken een halve avocado per burger).
  7. Verwarm een ​​koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel ossenwit/kokosolie toe. Zodra het vet heet is leg je de hamburgers in de pan en bakt u elke kant 3-4 minuten, afhankelijk van hoe gaar u ze wilt hebben.
  8. Rooster ondertussen de sneden (glutenvrij) brood en besmeer ze daarna met (glutenvrije) mosterd.
  9. Laat de beefburgers na het bakken even een minuutje rusten, terwijl u snel op ieder bord een met mosterd besmeerde snee brood klaarlegt. Daarop legt u de plakken tomaat en vervolgens een hoopje sla. Dan volgen de hamburgers en de gekarameliseerde balsamico-uitjes bovenop het vlees. Tot slot topt u de stapel af met de plakken avocado.

Extra informatie

Serveer de hamburgers met kruidige zoete aardappelfrietjes uit de oven! Volg daarvoor nog deze stappen:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Was 600 gram zoete aardappels grondig en snijd ze tot frieten (schillen mag, maar hoeft niet).
  3. Verspreid de frites over een met bakpapier beklede bakplaat en sprenkel gul met olijfolie. Bestrooi vervolgens met een snuf zout en een ‘Vadouvan’ kruidenmengsel van o.a. gemalen chili, mosterdzaad, kaneel, fenegriek, komijn, venkel, dragon, etc.
  4. Bak de friet in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Smullen!

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten