Recept Hertenbiefstuk met rode kool salade
Hertenbiefstuk bakken is eigenlijk heel makkelijk. En je bent verzekerd
van een prachtig stukje vlees op tafel. Het is mager vlees, dus kort bakken en lang laten rusten.
Voorbereiding
20 minuten
Kooktijd
20 minuten
Bereidingstijd
40 minuten
Ingrediënten
2 hertenbiefstukken à 150 gram
2 sinaasappels
1 zakje gesneden rodekool ( 300 gr )
1 zakje jonge bladsla en rucola ( 75 gram )
4 el crema di balsamico ( flesje )
2 el ossenwit of wat roomboter
1 rode ui
50 gram walnoten
stukje aluminiumfolie
Instructies
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Meng met de hand het sap met de crema di balsamico door de rode kool en laat het een kwartier marineren.
- Verhit in een koekenpan de olie of boter goed heet. Breng de biefstukken goed op smaak met peper en zout. Bak het vlees in 5-6 minuten medium en schep regelmatig de roomboter/ossenwit over de biefstuk om zo ook de bovenkant te verhitten. Keer ze halverwege de baktijd.
- Verpak daarna de biefstukken voorzichtig in aluminiumfolie en laat ze zo'n 5 minuten rusten.
- Snijd intussen de ui in dunne halve ringen. Meng de ui, de sla, sinaasappelpartjes en de walnoten door de koolsalade.
- Leg de biefstukken op 2 borden en schep de salade erbij.
- Lekker met zoete aardappelpuree of zoete aardappel.