
Recept Italiaanse pasta met rookworst
Dat rookworst haast overal goed bij smaakt, bewijst dit eenvoudige pasta gerecht, waar bij gebruik gemaakt kan worden van een runder- of varkensrookworst: Tagliatelle met rookworst.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Bereidingstijd
35 minuten
Ingrediënten
1 rookworst ( rund of varken )
8 bosjes tagliatelle
3 eieren
3 tot 4 eetlepels slagroom
50 gram roomboter of ossenwit
zout/peper
150 gram geraspte kaas
Instructies
- De rookworst enkele minuten in warm water leggen ( niet koken ), laten afkoelen en daarna in plakjes snijden. Water koken, pasta toevoegen en een paar minuten laten koken, onder af en toe roeren. Afgieten en een klontje roomboter of ossenwit erdoor doen. Eieren met room kloppen, de helft van de geraspte kaas toevoegen. Saus ( niet koken) en de rookworst aan de pasta toevoegen. Op zacht vuur tot de saus romig wordt. Op smaak brengen met zout en peper.
- Tot slot de rest van de geraspte kaas er over strooien.
- Serveer er een salade bij.