Recept Italiaanse pasta met rookworst
Dat rookworst haast overal goed bij smaakt, bewijst dit eenvoudige pasta gerecht, waar bij gebruik gemaakt kan worden van een runder- of varkensrookworst: Tagliatelle met rookworst.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
30 minuten
Bereidingstijd
35 minuten
Ingrediƫnten
1 rookworst ( rund of varken )
8 bosjes tagliatelle
3 eieren
3 tot 4 eetlepels slagroom
50 gram roomboter of ossenwit
zout/peper
150 gram geraspte kaas
Instructies
- De rookworst enkele minuten in warm water leggen (niet koken ), laten afkoelen en daarna in plakjes snijden.
- Water koken, pasta toevoegen en een paar minuten laten koken, onder af en toe roeren.
- Afgieten en een klontje roomboter of ossenwit erdoor doen.
- Eieren met room kloppen, de helft van de geraspte kaas toevoegen.
- Saus (niet koken) en de rookworst aan de pasta toevoegen. Op zacht vuur tot de saus romig wordt. Op smaak brengen met zout en peper.
- Tot slot de rest van de geraspte kaas er over strooien.
- Serveer er een salade bij.