Recept Jachtschotel

Recept Jachtschotel

Als de temperaturen dalen en de dagen korter worden, dan is het lekker om een ouderwetse Jachtschotel te maken. Vroeger werd het gemaakt van restjes wild, daar heeft het zijn naam aan te danken. Later werd het gemaakt van restjes vlees, uien en aardappel. Stukken riblap en sukade vlees zijn het meest geschikt om deze schotel te maken. Evenals wildzwijnpoulet, hacheevlees en Hertenpoulet

Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 6 personen
Voorbereiding 125 minuten
Kooktijd 30 minuten
Bereidingstijd 155 minuten

Ingrediënten

1000 gram sukade lappen of riblappen
wat bloem
4 uien
Ossenwit
1000 ml runderbouillon
1 theelepel paprikapoeder
3 kruidnagels
150 gram champignons
2 laurierblaadjes
zout, peper
1250 gram kruimige aardappelen
2,5 dl melk
2 appels
wat paneermeel ( of beschuit )

Instructies

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat bloem en peper en zout. Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt ossenwit in de pan en bak het vlees om en om bruin. Doe daarna de uien erbij en bak deze ca. 4 minuten mee. Roer paprika poeder en het bouillon door het vlees. Voeg de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Plaats de deksel op de pan en laat het afgedekt ca. 3 uur zachtjes sudderen. Roer het af en toe door, om aan branden te voorkomen. Voeg, indien er te weinig vocht over is en het vlees nog niet gaar is, wat water toe.
  2. Kook ondertussen de geschilde aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af, voeg 25 gram boter, de melk en peper toe en stamp ze fijn.
  3. Verwarm de oven op 200 graden.
  4. Schil de appels, snijd ze in partjes en bak ze eventueel kort. Voeg ze daarna toe aan de aardappelpuree. Schep het vlees in een ovenvaste schaal en schep de puree erover heen. Bestrooi het met wat paneermeel en zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten