Recept jus maken

Recept jus maken

Een stamppot zonder een kuiltje jus is natuurlijk onverdraagzaam. Maar van een rookworst krijg je niet veel jus… Wat nu? Zelf jus maken met dit eenvoudige recept! Zo heeft u straks ook nog 3 porties in de vriezer klaar staan.

 

Voordat u deze jus kunt maken, is er wel wat voorbereiding nodig. In ieder geval wanneer u gebruik wilt maken van uw eigengemaakte runderbotten-bouillon (wel zo lekker!). Hiervan heeft u namelijk 1 liter nodig voor dit jus maken recept. Bekijk voor het maken van uw eigen bottenbouillon dus ook even dat recept.

Keuken Nederlands
Gebruik Bijgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 porties jus
Voorbereiding 0 minuten
Kooktijd 0 minuten
Bereidingstijd 10-15 minuten

Ingrediënten

100 gram (biologische) roomboter
40 gram bloem
40 gram tomatenpuree
1 liter getrokken runder bottenbouillon
Scheutje balsamico
Peper en zout

Instructies

  1. Neem een pannetje en smelt hierin (onder zacht vuur) ongeveer 100 gram (biologische) roomboter.
  2. Voeg al roerend (met een garde, geen pollepel) de bloem erbij.
  3. Er ontstaat een dikke massa waarbij u snel de tomatenpuree toevoegt.
  4. Voeg in kleine hoeveelheden de bouillon erbij.
  5. Goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  6. Dit laat u verder inkoken tot een halve liter heerlijke saus/jus.
  7. Eventueel op smaak brengen met een scheutje balsamico, peper en zout.
  8. Vries eventueel 3 van deze 4 porties in voor later.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten