Recept kerriegehaktballetjes met saus
Gehaktballetjes zijn altijd lekker. In dit recept wordt rundergehakt gebruikt, maar het kan net zo goed met een ander soort gehakt, zoals kipgehakt, varkensgehakt, lamsgehakt, exmoorgehakt of wildgehakt.
Voorbereiding
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
250 gram rundergehakt, wildgehakt of varkensgehakt
1 ui fijngesneden
1 appel
1 ei
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel selderiegroen
mespunt saffraanpoeder
zout en peper
Ossenwit of boter
4 dl kerriesaus ( pakje of potje)
Instructies
- Schil de ui in hele fijne stukje. Schil ook de appel in zeer kleine stukjes.
- Maak van het gehakt, met ui, appel, ei, kerriepoeder, saffraan, selderie, zout en peper een gelijkmatige massa en vorm er met de hand kleine gehaktballetjes van.
- Laat de roomboter of ossenwit bruin worden in de pan en bak de balletjes rondom bruin.
- Maak vervolgens de kerriesaus en roer deze door de gehaktballetjes.
- Laat het gerecht nog ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel er op.
- Serveer er droge rijst met doperwten bij.