Recept kip cordon bleu
Cordon bleu kunt u gemakkelijk zelf maken met onze (h)eerlijke kipfilets. Kip cordon bleu is namelijk een schnitzel die gevuld is met rauwe ham en kaas, vervolgens wordt dubbelgevouwen, gepaneerd en tot slot in de pan gebakken.
De naam cordon bleu komt waarschijnlijk van de gelijknamige klassieke koksschool uit Parijs, waar vele mythische chefs hun opleiding hebben genoten. Waan je een Franse kok en maak deze heerlijke, nostalgische kip!
Voorbereiding
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
2 stuks kipfilet
2 eieren
100 gram bloem
200 gram broodkruim
2 plakken ham
1 kuipje smeerkaas
1 citroen
2 el zonnebloemolie
2 el roomboter
Instructies
- Snijd de filets over de lengte in bijna tot het eind en vouw open. Leg de filets tussen wat vershoudfolie en sla plat met een vleeshamer of steel pan.
- Smeer de plakken ham in met de smeerkaas en vouw dubbel. Bestrooi de snijkant van de filet licht in met fijn zeezout en peper. En leg een plak ham met de dichte vouwkant naar buiten en vouw de filet dicht. Steek twee keer dicht met een cocktailprikker.
- Klop de eieren los. Haal de gevulde filets door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim.
- Bak de gepaneerde pakketjes in half olie op half hoog vuur tot ze goud bruin zijn. Laat ze rusten op een rekje en besprenkel met fijn zout.
- Serveer de kip cordon bleu met een schijfje citroen.
Extra informatie
Kip cordon bleu is onder andere heerlijk met krieltjes in roomboter en peterselie en een frisse salade.