
Recept Kool-pindaschotel met rookworst
Eens een ander kool recept, die gecombineerd kan worden met een varkens- of runderrookworst, is deze kool-pindaschotel. Makkelijk te maken en erg lekker.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
55 minuten
Bereidingstijd
60 minuten
Ingrediënten
1 rookworst ( rund-, varken- of exmoorworst )
1 kilo spitskool
1 kilo aardappelen
2 uien
100 gram ongezouten pinda's
peper & zout
2 eetlepels kerriepoeder
2 theelepels mosterd
roomboter
melk
150 gram geraspte kaas
Instructies
- Bak de kleingesneden uien met wat boter in de pan en voeg de kerriepoeder toe. De in reepjes gesneden spitskool toevoegen en met zout en peper en mosterd op smaak maken. De kool gaar smoren in een 1/2 uur. Leg op het laatst de rookworst er bij in, zodat deze opwarmt.
- In die tijd de aardappels schillen en gaar koken in weinig water met zout. Ze daarna fijnstampen en er met een scheutje melk een luchtige puree van maken. Wat versgemalen peper en de geraspte kaas door de puree roeren.
- De gare kerrie-kool in een warme schotel doen en de plakken rookworst er over leggen. De aardappelpuree als een laag er over uitstrijken en met de gehakte pinda's bestrooien.
- Als niet iedereen van pinda's houdt of er een allergie is, deze weglaten.