Recept Lamsbout met honing uit de oven
Als je met veel mensen bent, is een recept met lamsbout ideaal. Dus wat mensen om je heen te verzamelen en hier samen van te genieten is een must. En niet persé moeilijk om te maken, maar de lamsbout is wel heel smaakvol.
Voorbereiding
15 minuten
Kooktijd
70 minuten
Bereidingstijd
85 minuten
Ingrediënten
1 lamsbout van ca. 1,5 kilo
100 ml schapenvet of roomboter
2 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
100 geram ontbijtspek
1 eetlepel honing
1 dl witte wijn
versgemalen peper
Instructies
- Schenk de witte wijn en de boter in een braadslede. Wrijf de lamsbout in met peper en leg het vlees in een ingevette braadslede. Knip de rozemarijn in stukken en maak met een scherp mes sneetjes in de lamsbout. Steek de stukjes rozemarijn in de lamsbout. Pel de knoflook, snijd de teentjes in stukken en steek ze ook in de lamsbout. Bekleed de lamsbout met het ontbijtspek. Verwarm de oven voor op 190 graden. Braad de lamsbout even onder het midden van de oven in ca. 1 uur rosé. Haal het spek van de lamsbout en bestrijk de lamsbout met honing en bak deze in ca. nog 5 minuten goudbruin.
- Lekker met aardappel gratin.