Recept lamskoteletten met Baharat

Recept lamskoteletten met Baharat

Lamskoteletten zijn licht mager, zeer sappig lamsvlees. In Nederland is een karbonade in feite hetzelfde als een kotelet, maar kotelet is het woord dat gekozen wordt bij kalfs- en lamsvlees. Lamskoteletten bereiden met Baharat geeft een warme, volle smaak en is in het Midden-Oosten zeer populair.

Baharat (Bahārāt) betekent ‘specerij’ in het Arabisch. Het is een heerlijke melange met diverse specerijen zoals paprika en kaneel. Baharat specerijenmelanges passen niet alleen goed bij lamsvlees, ze lenen zich uitstekend voor vele Arabische gerechten zoals hummus, falafel en taijnes.

Categorie Schaap/ lam
Keuken Arabisch
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 2 personen
Voorbereiding 4 uren
Kooktijd 00:06 uren
Bereidingstijd 04:06 uren

Ingrediënten

2 stuks lamskoteletten
4 el olijfolie
2 el rode wijn azijn
1 tl zout
Baharat
4 tl paprika poeder
3 tl zwarte peper
1 tl kaneelpoeder
3 tl korianderzaad
2 tl komijn
1 tl kruidnagel
1 tl kardemom

Instructies

  1. Maal alle specerijen tot een poeder in een vijzel. U kunt eventueel ook poeder van alles gebruiken en dat mengen.
  2. Maak een marinade van de Baharat, zout, olijfolie en azijn. En wrijf de koteletten er goed mee in. Laat minimaal 4 uur marineren. Beter is een dag van te voren.
  3. Gaar de koteletten (op de barbecue) door ze 1 minuut lang om en om te schroeien en daarna op een lagere temperatuur 2-3 minuten te laten doorgaren.
  4. Wij adviseren te gaan voor een kerntemperatuur van 45 °C en een mooi rosé resultaat.
  5. Serveer bijvoorbeeld met tzatziki en Turks brood.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten