Recept lamsstoofpot
Een heerlijk, verwarmende lamsstoofpot met verse kruiden maakt u gemakkelijk met lamspoulet. Dit zijn stukjes lamsvlees, gesneden uit de schouder, hals en borst van het lam. De vrij magere stukjes lenen zich perfect voor het stoven van een lekker potje, ragout en als soepvlees.
In dit lamsstoofpot recept hebben wij gekozen voor de lamspoulet afkomstig van lammeren uit onze kudde Schoonebeeker Heideschapen. Probeer ook eens een potje met onze hertenpoulet, rundvlees poulet of Exmoor hacheevlees.
Voorbereiding
10 minuten
Kooktijd
70 minuten
Bereidingstijd
80 minuten
Ingrediënten
500 gram lamspoulet
1 grote ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook
2 takjes rozemarijn (verse)
30 gram boter
2 eetlepels tijm (verse)
½ pot fond (à 380 ml)
1 dl witte wijn
snufje zout
snufje peper
Instructies
- Pers de knoflook. Hak de naaldjes van de takjes rozemarijn en tijm fijn. Dep de lamspoulet droog en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de boter in een hapjes- of braadpan en bak de lamspoulet in zo'n 5 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de ui, de knoflook, de rozemarijn en de tijm toe en fruit deze 5 minuten op middelhoog vuur mee.
- Schenk de vleesfond en witte wijn erover en laat het stoofpotje afgedekt 60 minuten op zacht vuur sudderen.
- Kook de jus op hoog vuur wat in en breng de lamsstoofpot op smaak met zout en peper.
- Serveer de lamsstoofpot bijvoorbeeld met rijst en broccoli met geroosterde amandeltjes. Courgette, wortel, aardappel of asperges zijn ook goede combinaties.