Recept longhaas steak met beurre Cafe-de-Paris

Recept longhaas steak met beurre Cafe-de-Paris

De steak met beurre Cafe-de-Paris is een klassieker in Frankrijk. En in de Franse keuken weten ze maar al te goed hoe ze een Onglet de boeuf uitmuntend kunnen bereiden.

 

Probeer het ook eens met onze longhaas van grasgevoerde, biologische runderen. De longhaas heeft een grove draad en is de middenrifspier van het rund. Deze bevindt zich in de borstkas, vlakbij de ossenhaas en de longen van de koe. Een perfect stuk voor dit recept uit de Franse keuken.

Categorie Rundvlees
Keuken Frans
Niveau Gemiddeld
Voorbereiding 4 uren
Kooktijd 0 uren
Bereidingstijd 4-5 uren

Ingrediënten

500 gram longhaas
Voor de kruidenboter
2 filets ansjovis
½ tl Kappertjes
2 el ketchup
1 tl Dijon mosterd
1 sjalot (gesnipperd)
1 tl bieslook (fijn gesneden)
1 tl dragon (fijn gehakt)
1 tl cognac
1 tl Worchestersaus
½ tl papkrikapoeder
400 gram roomboter (op kamertemperatuur)

Instructies

  1. Hak de kappertjes en ansjovis fijn tot een puree. Maak een saus met de andere ingrediënten behalve de boter. Kneed nu de saus door de boter of gebruik een planeetmenger.
  2. Verdeel de zachte boter over een stuk verhoudfolie, twee keer de breedte. Vouw het dicht door de lange zijdes naar elkaar toe te vouwen. Pak nu aan de twee breedte zijdes en begin met rollen tot een worst. Knoop de breedte zijdes als de worst strak staat. En laat opstijven in de koelkast, ongeveer 4 uur.
  3. Haal de longhaas minimaal een uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur is voor het bakken.
  4. Bestrooi de longhaas met een goede snuf fijn zeezout. En bak in een hete pan met een eetlepel olie. Of nog lekkerder op de barbecue, direct over gloeiend hete kolen. Gaar de longhaas kort met veel hitte, zodat hij rare blijft. Laat minimaal 5 minuten rusten.
  5. Snijd het vlees op de draad en serveer met een schijfje eigengemaakte kruidenboter.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten