Recept Mexicaanse varkenshaasjes in sinaasappel-koriandersaus

Recept Mexicaanse varkenshaasjes in sinaasappel-koriandersaus

Een varkenshaas is het meest malse stukje vlees van het varken. Deze haasjes zijn heerlijk om te verwerken in een recept, zoals deze. Lekker mals vlees met een fruitig sausje erover.

Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemiddeld
Goed voor 3 tot 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

500 gram varkenshaasjes
3 bosuitjes
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
2 sinaasappels
wat takjes verse koriander of peterselie
75 gram roomboter
2 dl kip Broth

Instructies

  1. Vouw eventueel de uiteinden van de haas dubbel ( of steek er even een prikkertje in ), zodat het vlees overal even dik is. Wrijf ze in met de Mexicaanse kruiden.
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Pers de sinaasappel uit en hak de koriander fijn.
  3. Verhit de roomboter in een braadpan totdat het schuim wegtrekt. Bak de varkenshaasjes in ca. 4 minuten op matig hoog vuur rondom goed bruin. (Eventueel keren met een tang, niet er in prikken)
  4. Leg het vlees op een bord. Roer het sinaasappelsap, het fond en de sinaasappelrasp door het bakvet en schraap de aanbaksels los. Voeg de bosuitjes en de helft van de koriander toe. Breng dit aan de kook en leg de varkenshaasjes er in. Stoof de varkenshaasjes met het deksel schuin op de pan in nog ca 15 minuten gaar.
  5. Leg de varkenshaasjes op een plank en houdt ze onder aluminiumfolie warm. Kook het stoofvocht in nog ca. 1-2 minuten tot een licht gebonden jus. Roer de rest van het koriander erdoor. Snijd het vlees in plakken.
  6. Lekker met een groene salade met avocado en rijst.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten