Recept ossenstaartsoep

Recept ossenstaartsoep

Een verwarmende, ouderwetse soep maken deze Kerst? Gebruik ons ossenstaartsoep recept!

Een heerlijke soep getrokken uit, u raadt het al, de ossenstaart. Een ossenstaart is, zoals de naam ook niet doet verbloemen, het staartstuk van een rund. Gun dit stuk wat tijd om te garen en het wordt boterzacht!

 

Met ons ossenstaartsoep recept maakt u gemakkelijk een heerlijk voorgerecht of lunchgerecht. Liever nog makkelijker? Koop dan onze heerlijke kant-en-klare ossenstaartsoep.

Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 120 minuten
Bereidingstijd 130 minuten

Ingrediënten

500 gram ossenstaart stukken
3 el bloem
ongezouten roomboter
scheutje olijfolie
2 middelgrote uien, in de schil in kwarten
halve rode peper, met de zaadjes in reepjes
2 tl gerookte paprikapoeder
3 volle tl tomatenpuree
2 laurierblaadjes
1 liter vleesbouillon
Verse peterselie om te garneren

Instructies

  1. Leg de bloem in een bord en haal de ossenstaart stukjes erdoorheen en druk even aan.
  2. Snij de uien (in de schil) in kwarten en snij de halve rode peper (met de zaadjes) in reepjes.
  3. Verwarm een grote pan op het vuur met een klont roomboter en een beetje olijfolie.
  4. Bak de ossenstaart rondom bruin.
  5. Roer de ui kwarten en reepjes rode peper erdoor samen met de paprikapoeder en tomatenpuree. Zodra alles een beetje aangebakken is plaatst u de laurierblaadjes erbij.
  6. Schenk de bouillon erbij.
  7. Breng de soep rustig aan de kook en zet het vuur laag.
  8. Plaats een deksel schuin op de pan en laat de ossenstaartsoep voor ongeveer 2,5 uur zachtjes pruttelen totdat het vlees mals is en van het bot valt.
  9. Haal de ossenstaart stukken uit de pan en laat ze iets afkoelen.
  10. Zeef ondertussen de soep.
  11. Pluk het vlees van het bot en doe het vlees terug in de soep.
  12. Indien nodig verdun je de soep een beetje met wat water of extra bouillon.
  13. Schep de ossenstaartsoep in kommen en garneer met fijngehakte peterselie.
  14. Tip: Serveer met lekkere dikke, zelfgesneden broodplakken en voeg eventueel een scheutje madeira toe in de soepkom.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten