Recept Duits broodje worst met zuurkool

Recept Duits broodje worst met zuurkool

Wel eens een broodje worst op zijn Duits geproefd? Maak hem eenvoudig zelf met saucijzen van onze biologische runderen.

 

Dit is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons natuurvlees..

Categorie Varken
Keuken Duits
Gebruik Lunchgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 porties
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 25 minuten
Bereidingstijd 55 minuten

Ingrediënten

4 rundersaucijzen
2 el roomboter
4 harde Duitse bolletjes
200 gr zuurkool
4 el mosterd

Instructies

  1. Haal de saucijzen op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur komt. Reken hiervoor plusminus 30 minuten. Dit geeft altijd het beste resultaat bij het bakken.
  2. Smelt een klont roomboter in de pan en braad de rundersaucijzen in zo’n 15-20 minuten gaar, op een niet al te hoog vuur. Draai ze af en toe om, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  3. Verwarm ondertussen de zuurkool in een pannetje en giet deze goed af.
  4. Serveer de worsten op een opengesneden hard bolletje, bedekt met zuurkool en een flinke lik mosterd.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten