Recept Lamsköfte
Niet alleen in Nederland zijn wij goed in gehaktballen. En omdat wisseling van spijs doet eten, hier een smakelijke Arabische variant. Ook wel bekend als Lamsköfte.
Lamsköfte maakt u door lamsgehakt te kruiden met een smaakvolle melange en vervolgens langwerpige balletjes te ‘draaien’. Het resultaat zijn heerlijke, kruidige, soepele balletjes. Ontzettend lekker op een pita of als gerechtje bij de meze, de Arabische tapas.
Voorbereiding
20 minuten
Kooktijd
10 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
500 gram lamsgehakt
2 tenen knoflook
1 ui
1/2 bosje munt
1/2 bosje peterselie
1/2 tl baking soda
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
1/2 tl korianderpoeder
1 tl zout
olijfolie
Saus
1 el Harissa Le phare du cap bon
1 tl honing
2 el Turkse yoghurt
2 el mayonaise
Instructies
- Maal de knoflook en ui fijn (in de keukenmachine). Hak de munt en peterselie fijn.
- Mix het gehakt met alle verse kruiden, de specerijen, het knoflook-ui mengsel en de baking soda tot een massa. Zet het mengsel in de koelkast.
- Maak ondertussen de saus door de harissa, honing, yoghurt en mayonaise te mengen.
- Maak langwerpige balletjes van het gehaktmengsel en bak deze in een klein beetje olijfolie in de pan.
- Serveer de lamsköfte met de saus en bijvoorbeeld met couscous of op een pita.