Recept Mexicaanse chili

Recept Mexicaanse chili

De botten van de runderschenkel geven extra veel smaak. Hoe langer u deze Mexicaanse chili laat stoven, hoe lekkerder hij wordt! U eet ’m zo, met rijst of als vulling in een tortilla of taco.

 

Dit recept Mexicaanse chili is een recept uit Landleven Magazine nr 9 (2015), van culinair journaliste Klaske Bakker. Zij heeft dit recept speciaal ontwikkeld voor ons natuurvlees van biologische runderen..

Categorie Rundvlees
Keuken Mexicaans
Niveau Gemiddeld
Goed voor 4-6 personen
Voorbereiding 1 uren
Kooktijd 3-5 uren
Bereidingstijd 3-6 uren

Ingrediënten

1 kg runderschenkel met bot
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 verse rode peper
flinke scheut olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl komijnzaad (gemalen)
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
2 blikjes (samen 800 gram) tomatenblokjes
snufje (naar smaak) zout & peper
1 blik bonen bijvoorbeeld bruine of kidneybonen
1 klein blikje mais

Instructies

  1. Laat de runderschenkel op kamertemperatuur komen door deze tijdig uit de koelkast te halen.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon. Snijd ze in kleine stukjes.
  3. Maak ook de peper schoon: snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd fijn.
  4. Zet een braadpan met een dikke bodem op het vuur en verwarm hier de olijfolie in.
  5. Bak de ui, de knoflook en de peper enkele minuten aan.
  6. Voeg de specerijen en de laurierblaadjes toe en bak deze ook een minuut mee.
  7. Giet er de tomatenblokjes bij. Vul één blikje met water en schenk dit er ook bij. Breng aan de kook.
  8. Wrijf ondertussen de stukken schenkel aan beide zijden in met zout en peper.
  9. Zet het vuur weer lager en leg de stukken vlees in de saus.
  10. Doe de deksel op de pan en laat de stoofpot drie tot vijf uur zachtjes garen. Dat kan op het gasfornuis met een vlamverdeler of in een voorverwarmde oven op 150 graden.
  11. Roer halverwege even om en kijk of er misschien nog een scheut water bij moet.
  12. Voeg een half uur voor serveren de afgespoelde en uitgelekte bonen en mais toe. Roer door en laat mee warmen.
  13. Serveer met een schepje dikke yoghurt en blaadjes verse koriander, als u dat lekker vindt.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten